Amerikaanse crypto toezichthouder stopt ermee na 9 jaar

23884 totale weergaven

David Hirsch, hoofd van de crypto-afdeling bij de Amerikaanse SEC, neemt afscheid na 9 jaar dienst

David Hirsch, die sinds oktober 2022 aan het hoofd stond van de Crypto Assets and Cyber Unit binnen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft zijn vertrek aangekondigd na bijna negen jaar bij de organisatie te hebben gewerkt. Hirsch begon zijn carrière bij de SEC in 2015 als handhavingsadvocaat en klom snel op tot een prominente rol in de handhaving van digitale activa en cyberbeveiliging.

Cyber Unit-team

In een bericht op LinkedIn deelde Hirsch zijn trots over de prestaties van het Crypto Assets and Cyber Unit-team. Hij benadrukte de complexiteit en uitdagingen van de onderzoeken die hij leidde en bedankte zijn collega’s en mentoren voor hun voortdurende ondersteuning en samenwerking. Hirsch sprak ook zijn waardering uit voor de samenwerkingsverbanden met verschillende nationale en internationale regelgevende en wetshandhavingsinstanties.

Hirsch heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de regelgeving en handhaving binnen de crypto-industrie. Hij was betrokken bij belangrijke onderzoeken naar niet-geregistreerde effectenaanbiedingen en andere vormen van financiële fraude binnen de cryptosector. Zijn vertrek komt op een moment waarop de SEC, onder leiding van voorzitter Gary Gensler, blijft streven naar strengere regulering van de cryptomarkt.

Dat is inclusief handhaving tegen ongeregistreerde tokenuitgiftes en de exchanges die deze tokens verhandelen.

Hoewel Hirsch de SEC verlaat, liet hij weten dat hij enthousiast is over de volgende uitdagingen die op zijn pad komen. Voorlopig plant hij een pauze en tijd met zijn familie voordat hij zijn volgende carrièrestap aankondigt.

Het vertrek van Hirsch markeert een belangrijke verandering binnen de SEC, die waarschijnlijk een impact zal hebben op de toekomstige richting en prioriteiten van de cryptohandhaving door de commissie. Daar komt namelijk een nieuwe naam.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...