'Bitcoin onder de $40.000 is een koopje' aldus Kraken CEO Powell

'Bitcoin onder de $40.000 is een koopje' aldus Kraken CEO Powell

De CEO van het populaire Kraken, Jesse Powell, zegt dat een bitcoin van onder de 40.000 dollar voor hem een koopje is en dat de Amerikaanse dollar op de lange termijn naar nul gaat. Met nog iets meer dan twee weken te gaan 2021 lijkt een bitcoin koers van 100.000 dollar er dit jaar niet meer in te zitten.

Powell blijft echter optimistisch en hoewel er volgens hem een kans is dat bitcoin onder de 40.000 dollar valt, is er voor de lange termijn niet zoveel aan de hand.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Goed koopmoment voor bitcoin

Powell voorspelde eerder dat bitcoin dit jaar nog de 100.000 dollar zou aantikken en moet daar nu dus van terugkomen. Hoewel hij aangeeft dat de boeken voor 2021 nog niet definitief gesloten zijn, moet er in korte tijd nog wel heel veel gebeuren om die voorspelling uit te laten komen.

In een recent interview met Bloomberg geeft Powell aan dat er een mogelijkheid is dat bitcoin weer naar de 42.000 gaat en zelfs tot onder de 40.000 kan terugvallen. Wat voor de markt een enorme koopkans is om goedkoop bitcoin op de kop te tikken.

"Maar ik denk dat veel mensen iedere koers onder de 40.000 dollar zien als een grote kans. Wat het mij persoonlijk betreft heb ik gekocht nadat bitcoin terugviel naar 30.000 dollar een paar maanden geleden. Veel mensen hebben nog "droog poeder" aan de zijlijn staan en zij wachten waarschijnlijk op een nieuwe terugval," aldus Powell.

Over zijn minder succesvolle voorspelling van 100.000 dollar zegt hij het volgende. "In 2011 dacht ik dat we op dit moment allemaal in vliegende schotels zouden zitten en onze koffie afrekenden in bitcoin. Hoewel dat op de korte termijn onwaarschijnlijk is, zie ik bitcoin vooral als een investering met een tijdsframe van minimaal 5 jaar," aldus Powell.

Is de dollar ten dode opgeschreven?

Volledig in lijn met zijn voorspelling van een bitcoin van 100.000 dollar, heeft de CEO van Kraken een andere voorspelling die de Amerikaanse dollar aangaat. "De dollar gaat naar nul," aldus Powell. Met die voorspelling spoort hij mensen zelfs aan om benzine en melk in te slaan voor als het straks echt misgaat.

Volgens Powell is het een kwestie van tijd voordat de rente op de dollar negatief wordt, iets wat we in Europa voor de euro al zien, en ontmoedigt hij mensen om dollars aan te houden. Wat natuurlijk enigszins in zijn voordeel is, aangezien hij een grote cryptobeurs runt.

Al doe je dat ook niet als je niet gelooft in de lange termijn waardepropositie van decentraal geld. Op het gebied van wetgeving sprak Powell over de onzekerheid die al meer dan tien jaar over de industrie hangt in de Verenigde Staten. Als resultaat daarvan zijn veel bedrijven het land ontvlucht naar landen waar ze meer rechtszekerheid hebben.

Voor de industrie zou het volgens Powell dus goed zijn als er eindelijk een definitief juridisch stempel op bitcoin geplakt wordt in de Verenigde Staten om aan alle onzekerheid een einde te maken. Dat zou de markt waarschijnlijk het vertrouwen geven dat nodig is om bitcoin de plek te geven in het financiële systeem die het verdient.

Lees meer over:
Bitcoin Kraken

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties