Bitcoinbeurs Kraken krijgt boete van $1,25 miljoen

Kraken moet $1,25 miljoen betalen nadat de Commodities Futures Trading Commission (CFTC) het bedrijf aanklaagde. De Amerikaanse bitcoinbeurs zou onrechtmatig futures en andere diensten hebben aangeboden. Krak

Voor zaken als futures, derivaten en veel andere financiële producten heb je de juiste papieren nodig om in landen diensten aan te bieden. Dat geldt zeker ook voor Amerika.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tik op de vingers

In het statement van de CFTC staat ook dat Kraken moet voorkomen dat dit in de toekomst nog een keer gebeurd, anders wachten mogelijk hogere straffen. Volgens de toezichthouder bood Kraken allerlei diensten aan voor Amerikanen die niet mochten zonder de juiste papieren.

Het handelshuis bood niet letterlijk futures aan. Wel was het mogelijk om je positie te sluiten om vervolgens tot vier weken de tijd te nemen om het terug te betalen. Als dat niet gebeurde kon Kraken het geld alsnog bij de klant vandaan halen. Volgens de CFTC is dit een soort future en daar steken zij graag een stokje voor.

Kraken heeft hiervoor een registratie nodig als ‘futures commission merchant’ (FCM). Daarmee krijg je, zoals je al raadt, wel toestemming om dit soort constructies aan te bieden aan Amerikanen.

Volgens Dawn Stump van de CFTC is Kraken een voorbeeld van waarom er strenge regels en richtlijnen nodig zijn:

“Naarmate de richtlijnen steeds belangrijker worden voor het handhavingsprogramma van de commissie, ben ik van mening dat het de taak van de commissie is om een ​​regelgevingsprocedure te ondernemen om de richtlijnen te vervangen door bindende en afdwingbare regels.” Volgens Stump levert dat zekerheid in de markt op.

Kraken

Kraken sprak de hoop uit om in 2022 zelf naar de beurs te gaan. Het bedrijf wil net als concurrent Coinbase uiteindelijk hun aandelen op de markt brengen. Daar helpen dit soort zaken niet bij. Maar een beursgang staat dit specifieke geval waarschijnlijk niet in de weg, dit soort aanklachten (en/of rechtszaken) komen vaker voor.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsKraken

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...