Amerikaanse eBay overweegt bitcoin te accepteren als betaalmiddel

De grote e-commerce platforms van de wereld moeten de stap naar bitcoin nog zetten en het Amerikaanse eBay lijkt daarin de eerste te worden. Het doel van eBay is om dé marktplaats voor generatie Z en millennials te worden en daar hoort de acceptatie van bitcoin als betaalmiddel bij.

Zo lijkt in ieder geval de gedachte te zijn bij het platform op dit moment. Op 10 maart organiseert het bedrijf een dag voor investeerders en dat wordt waarschijnlijk het moment van de aankondiging, aldus Jamie Lennone, de CEO van eBay.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

eBay bezig met nieuwe betaalvormen

Het Amerikaanse eBay is al langer bezig om de betaaltak van het bedrijf in een modern jasje te steken. Op het moment van schrijven managen ze zelf voor meer dan 85 miljard dollar aan betaalvolume op het platform. Wat ze de mogelijkheid geeft om naar nieuwe betaalvormen te kijken.

Daarbij hebben ze onder andere de poorten geopend voor Google Pay, Apple Pay en hebben ze een samenwerking met Afterpay in Australië. Interessant is dat Afterpay inmiddels in handen is van het Block van CEO Jack Dorsey.

Dat laatste maakt de stap voor eBay naar bitcoin kleiner, omdat het Block van Jack Dorsey een echt bitcoinbedrijf aan het worden is. Wat onder andere het Lightning Netwerk heeft geïntegreerd in de populaire Cash App. Een ontwikkeling om in de gaten te houden, want bitcoin betalingen op eBay is een grote plus voor de adoptie van bitcoin.

Op dit moment accepteren we nog geen bitcoin

Op het moment van schrijven accepteert eBay nog geen bitcoin, maar de CEO belooft dat er op 10 maart dieper wordt ingegaan op onder andere de toekomst van betalingen op het platform. Waarmee het heel onwaarschijnlijk is dat het woord bitcoin dan niet gaat vallen.

Je kunt op eBay wel al NFTs verhandelen, waarmee het de concurrentie aangaat met de andere NFT-marktplaatsen. In eerste instantie heeft dat weinig met bitcoin te maken, maar dat trekt wel publiek naar eBay die betalen met bitcoin interessant vindt.

Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat je op eBay goederen kunt kopen met bitcoin. Hoe dat er precies uit gaat zien is afwachten, maar het is mooi om te zien dat het een onderwerp is waar op dit niveau over nagedacht wordt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....