Amerikaanse inflatie koelt af, populaire crypto’s stijgen – nieuwe crypto rally onderweg?

616 totale weergaven
powell federal reserve
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De crypto markt is op maandag gedaald, maar lijkt vandaag weer te herstellen nu de Bitcoin koers op $ 64.000 ligt na een stijging van 0,1% in 24 uur. Bitcoin en altcoins kunnen op korte termijn nog volatiel zijn, maar zouden op langere termijn kunnen profiteren van de dalende inflatie in de VS.

Jerome Powell, hoofd van de Federal Reserve, heeft er veel vertrouwen in dat ze de inflatie weer naar 2% kunnen laten zakken. Om economische groei weer te stimuleren, is de Fed van plan om dit jaar nog twee renteverlagingen door te voeren van 25 basispunten (0,25%) elk. In dit artikel kijken we wat crypto mogelijk gaat doen als gevolg van deze verwachte renteverlagingen.

Federal Reserve ziet inflatie in de VS afkoelen – populaire crypto’s stijgen

Tijdens de afgelopen NABE-bijeenkomst, sprak Powell over de inflatie in de VS en zei hij dat de Federal Reserve veel vertrouwen heeft dat ze deze weer terug naar 2% kunnen krijgen. Ook zei hij dat ze er alles aan zullen doen om de economie in het land weer te laten herstellen.

De Fed is van plan om inflatie terug te dringen en tegelijkertijd economische groei te stimuleren, onder andere door de rente weer te verlagen. Vorige maand heeft de Fed een renteverlaging van 50 basispunten (0,5%) doorgevoerd, wat ook wel een ‘pivot’ wordt genoemd, omdat het de eerste verlaging is sinds 2020.

Hoewel de Fed aangaf dat het geen haast hebben met het verlagen van de rente en nog twee verlagingen van 25 basispunten heeft staan, wordt de mogelijkheid voor een verlaging van 50 basispunten niet uitgesloten.

De Bitcoin koers ligt op het moment lager dan aan het einde van september, maar is in de afgelopen 7 dagen nog met 0,8% gestegen. Gisteren is Bitcoin met name gedaald door onzekerheid in Azië, wat onder andere te zien was aan een scherpe daling in de Nikkei Index van Japan.

En terwijl Bitcoin vandaag weer langzamerhand lijkt te klimmen, zou de crypto markt een nog grotere boost kunnen krijgen door verdere renteverlagingen aan het eind van het jaar. Ook kan hierdoor de interesse in crypto terugkeren, waardoor ook altcoins weer kunnen stijgen.

Wat gaat crypto doen?

De Bitcoin koers is in de afgelopen maand nog met 9,6% gestegen en ligt momenteel op $ 63.931, terwijl de koers ruzie heeft met zijn 200-daagse moving average (blauw) rond $ 63.800. BTC heeft gisteren een candlestick gesloten onder dit niveau en probeert vandaag weer een break-out te maken op de dagelijkse grafiek.

De Relative Strength index (RSI) ligt vlak boven 56, wat betekent dat Bitcoin na de daling van gisteren niet veel bullish moment meer heeft. Daarom is het vandaag belangrijk om de 200-daagse moving average in de gaten te houden, want een break-out hierboven kan leiden tot verdere stijgingen.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers grafiek – TradingView

Het sentiment van investeerders kan de komende maanden ook een boost krijgen, omdat de laatste drie maanden van het jaar, met name oktober en november, historisch gezien voor grote stijgingen zorgen in de crypto markt. Nu ‘Uptober’ officieel is begonnen, zou crypto meer aandacht kunnen krijgen.

Daarom zou Bitcoin zo vroeg als deze maand nog een nieuwe all-time high neer kunnen zetten op $ 74.000, waardoor de hele markt een significante stijging door kan maken. Een nieuwe ATH kan ook veel aandacht trekken van buitenstaande investeerders en een kettingreactie veroorzaken, die leidt tot een nieuwe crypto bull run.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Welke altcoins gaan stijgen in nieuwe crypto rally?

De correctie die we gisteren en vannacht hebben gezien, brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee. Terwijl de Fed nog meerdere renteverlagingen heeft gepland voor het einde van dit jaar, zijn altcoins op het moment nog steeds goedkoop vergeleken met Bitcoin. Het is daarom nog niet te laat om in te stappen voor de verwachte bull run die zo vroeg als Q4 2024 kan beginnen.

Daarom kijken we in dit artikel naar twee veelbelovende cryptomunten die binnenkort veel waard kunnen worden, maar nu nog voor een lage prijs verkrijgbaar zijn in de presale. Deze tokens profiteren van de meme crypto hype, maar hebben ook utility, waardoor ze op langere termijn relevant kunnen blijven en meer waard kunnen worden.

Pepe Unchained ($PEPU)

Pepe Unchained ($PEPU) is een presale die je niet wilt missen, zo heeft deze al ruim $ 16,7 miljoen opgehaald en zal het binnenkort zijn eigen Ethereum Layer-2 blockchain lanceren. Deze nieuwe Layer-2 oplossing geeft Pepe Unchaiend de kans om een grote concurrent te worden van de populaire meme coin, PEPE.

Terwijl PEPE op de Ethereum blockchain gelanceerd is en daarom de hoge transactiekosten van Ethereum meeneemt, heeft $PEPU hier een oplossing voor. Dankzij het Layer-2 ecosysteem, is het mogelijk om te profiteren van de voordelen van Ethereum, zonder de hoge transactiekosten en verwerkingstijden. Het is ook mogelijk om Pepe Unchained te gebruiken als launchpad voor nieuwe meme coins, een lucratieve kans voor ontwikkellaars.

$PEPU is niet alleen een alternatieve meme coin, maar kan ook gebruikt worden voor transacties op de nieuwe blockchain, het lanceren van meme coins en het verdienen van staking beloningen. Je kunt $PEPU kopen voor $ 0,00990 per stuk, maar deze prijs zal binnen twee dagen stijgen, of eerder als de presale $ 17.031.764 ophaalt. Stake vandaag je tokens om een APY van 128% te verdienen.

 

Flockerz ($FLOCK)

Flockerz ($FLOCK) is een nieuwe community token die investeerders de mogelijkheid geeft om geld te verdienen met het uitbrengen van hun stemmen. Het gloednieuwe project heeft al ruim $ 330.000 opgehaald met zijn presale en biedt op het moment nog gigantische staking beloningen met een APY van 7500%, wat gelijk staat aan ongeveer 20% extra tokens per dag.

Het nieuwe Vote-to-Earn (V2E) mechanisme van Flockerz stimuleert mensen om hun wijsheid te delen met de community door ze hiervoor te belonen met $FLOCK tokens. Met 25% van de hele token supply die bestemd is voor V2E beloningen, is Flockers van plan om de crypto community bij elkaar te laten flocken en een van de grootste community’s in de meme coin sector op te zetten.

Je kunt $FLOCK ook kopen tijdens de presale, waarmee je ze vroegtijdig kunt gebruiken voor hoge staking beloningen. Zo betaal je momenteel iets meer dan een halve cent per $FLOCK token en kun je zoals eerder gezegd een APY van 7500% verdienen door je tokens te staken. Na de presale zal $FLOCK voor een hogere prijs gelanceerd worden op exchanges.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
federal reserveinflatie

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...