Bekende crypto’s tuimelen: BTC, BNB, SHIB koersen onderuit – waarom daalt crypto vandaag?

606 totale weergaven
BTC, BNB, SHIB koersen onderuit

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Na flink te hebben gestegen in de afgelopen tijd, ziet de crypto markt sinds dit weekend een paar sterke dalingen. Met name de bekende crypto’s Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB) en Shiba Inu (SHIB) zijn getuimeld. Waarom daalt crypto vandaag?

De daling werd ingezet nadat de Japanse Nikkei 225 index vrijdag ineens een scherpe val maakte van 4,80%. Daarnaast zijn er ook zorgen dat de nieuwe Japanse Prime Minister Shigeru Ishiba voor renteverhogingen gaat zorgen.

De zorgen over de economie nemen daarmee wereldwijd toe en terwijl sommigen zich afvragen of de markt zich binnenkort weer gaat herstellen. De bekende crypto koersen staan dus onder druk door de bredere macro-economische factoren, maar daarnaast zijn er ook geruchten nog eens dat de centrale banken wellicht een agressieve houding gaan aannemen.

De tuimeling van Bitcoin, Binance Coin en Shiba Inu

Binance Coin koers

De Binance Coin koers heeft het ook zwaar te verduren. Vorige week zagen we nog hoe de BNB koers een stijging inzette nadat de voormalige CEO van Binance, werd vrijgelaten uit de gevangenis. Hierbij piekte het de afgelopen week twee keer op een koers van $ 617. Met de dubbele top formatie van de koers begrepen analisten meteen dat er mogelijk een daling aankwam en dat is nu inderdaad het geval.

Binance heeft hierbij te maken met veel liquidaties, maar weinig whale activiteit. Op dit moment heeft Binance Coin een koers van $ 576. Mogelijk gaat het hierbij verder dalen naar het eerstvolgende support niveau van $ 568.

Bitcoin koers

Piekte de Bitcoin koers gister nog op $ 66.067 en was het volgens een expert op weg naar de $ 70.000, op het moment van schrijven zien we dat de koers gedaald is met 2,2% naar $ 63.957.

Met de daling die op dit moment is ingezet en een RSI van 27.04, is het waarschijnlijk dat de koers eerst nog verder daalt voordat het weer een mogelijke klim inzet. Het support zit op dit moment op $ 63.200. Mocht het daaronder raken, dan kan het richting de $ 62.000 gaan of zelfs terug naar de $ 60.000.

Directe weerstand zit op $ 64.400, dus als de huidige daling herstelt en de koers weer gaat stijgen, dan kan de koers mogelijk opnieuw naar de volgende weerstand van $ 65.200 klimmen.

Bitcoin koers, bron Trading View
Bitcoin koers, bron Trading View

Shiba Inu koers

De populaire meme coin Shiba Inu (SHIB) heeft ondertussen een nog sterkere daling gezien, namelijk van 6,53% ten opzicht van 24 uur geleden, met een huidige koers op $ 0,00001829.

Meme coins zijn over het algemeen meer vatbaar voor volatiliteit en in de afgelopen periode is SHIB erg volatiel geweest. Het sentiment op de markt is daarbij ook hevig aan het schommelen op de greed and fear index, waardoor meme coins zoals SHIB, kwetsbaar zijn, maar ze kunnen daarmee soms ook grote sprongen opwaarts maken.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Mogelijk meer zekerheid met meme coins

Uiteraard zijn cryptomunten en meme coins volatiel, zoals we dat bij coins al Shiba Inu hebben gezien, daarom kiezen investeerders er vaak voor om hun portfolio te diversifiëren. Zij kijken bijvoorbeeld naar nieuwe cryptomunten met de potentie om zo groot te worden als Shiba. We zullen hier twee interessante nieuwe cryptomunten uiteen zetten.

Pepe Unchained ($PEPU)

De succesvolste presale van 2024, is Pepe Unchained ($PEPU) met een opbrengt tot nu toe van bijna $ 15,6 miljoen. Dit succes is te danken aan de eigen Layer-2 blockchain die het project ontwikkelde op het Ethereum-netwerk.

Er is daarmee een direct bridge tussen ETH en de eigen Pepe Chain, maar dat is maar een fractie van de voordelen die deze eigen blockchain biedt.

Pepe Unchained is goedkoper, efficienter en 100x sneller dan Ethereum. Het biedt een meme coin launchpad, gedecentraliseerde exchange en block explorer.

Daarnaast kunnen developers zich binnenkort aanmelden voor “Pepe Frens With Benefits” om zelf op de Pepe Unchained L2 te bouwen. Daar zijn $PEPU mee verdienen.

Pepe Unchained is kortom niet alleen een nieuwe cryptomunt, het is een geheel ecosysteem voor iedereen voor iedereen die zich wil verlossen van de L1.

Koop dus tokens voor de prijs morgen alweer verder stijgt, want op dit moment zijn ze nog $ 0,00989 per $PEPU token.

Crypto All-Stars ($STARS)

Wie al meme coins zoals Shiba Inu in bezit heeft of bijvoorbeeld Dogecoin, Floki Inu, TurboToken, Based Brett of Pepecoin, kan mogelijk grote voordelen halen uit Crypto All-Stars ($STARS).

Dit project biedt namelijk een revolutionaire kluis genaamd de MemeVault die onderdak kan bieden voor al je meme coins om daar staking rewards mee te verdienen.

Wie ervoor kiest om de native $STARS token zelf ook te staken, kan wel tot wel drie keer zoveel staking rewards ontvangen.

crypto all stars tweet

Op dit moment staan de staking rewards nog op een APY van 815%, maar hoe meer investeerders erbij komen, hoe lager de APY wordt, dus vele investeerders grijpen daarom dan ook nu hun kans om te investeren in deze interessante staking coin.

Een token kost op dit moment $ 0,001471, dus je hebt al 20.000 $STARS in je goed bewaakte kluis voor nog geen $ 30.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

 

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...