Amerikaanse inflatie loopt terug naar 7,1%

inflatie bankencrisis bitcoin

De Amerikaanse inflatie is in november wat afgekoeld naar +7,1% ten opzichte van november 2021. Analisten hadden geanticipeerd op een inflatie van +7,3%. De financiele markten reageren positief op het nieuws. Zowel aandelen, goud als bitcoin laten een stijgende trend zien. Bitcoin tikte op de Bitstamp grafiek even de $18.106 aan.

Het is de grootste daling van het inflatiecijfers sinds maart 2020, zo blijkt uit cijfers van nieuwsdienst Unfolded.

bron: Unfolded
bron: Unfolded

Deze week kijkt de markt ook uit naar het nieuwe rentetarief van de Federal Reserve. Deze wordt morgen (woensdagmiddag) door de Fed bekend gemaakt. De huidige rente ligt op 4% (2 november 2022) en de vraag of deze stijgt met 75 basispunten zoals de afgelopen maanden het geval was. Een verhoging van 50 basispunten of minder zal de markt interpreteren als een poging van de beleidsmakers om de markten te keren.

Lees meer over:
Amerikainflatie

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...