Amerikaanse klanten PayPal kunnen bitcoin kopen vanuit Ledger en direct in eigen beheer nemen

1684 totale weergaven

Ledger heeft zijn software geïntegreerd met die van PayPal. In een persbericht schrijven de twee bedrijven dat Amerikaanse klanten nu eenvoudig bitcoin kunnen kopen via het betaalbedrijf, om het vervolgens in een hardware wallet te bewaren.

Ledger en PayPal

Ledger is een van de bekendste hardware wallet fabrikanten van de wereld. Met hun hardware wallets en de bijbehorende Ledger Live-software kunnen cryptobezitters hun digitale geld in eigen beheer nemen.

Door de integratie van deze software met PayPal, kunnen geverifieerde Amerikaanse accounts nu bitcoin, ether, bcash en litecoin aanschaffen vanuit Ledger Live. Ze hoeven daarvoor geen extra verificaties te doen. Het grote voordeel daarvan is dat je jouw cryptovaluta direct in je eigen wallet krijgt. Je hoeft ook niet extra op een ‘opname’-knop te klikken in je PayPal-account.

Pascal Gauthier, de CEO van Ledger, beweert dat deze dienst ook extra veiligheid biedt:

“We combineren de ‘uncompromising security van Ledger met het leiderschap van PayPal op het gebied van beveiligde betalingstechnologie om een naadloos platform voor cryptotransacties van gebruikers mogelijk te maken.”

“Ledger zet zich in om de wereld van crypto te vereenvoudigen en PayPal zet zich in om het verplaatsen van geld zo eenvoudig, betrouwbaar en betaalbaar mogelijk te maken.”

Het bedrijf heeft soortgelijke diensten ook al ingebouwd met andere partners: MoonPay, Transak, Ramp, Simplex, Loopipay en Mercuryo. PayPal is de nieuwste naam in deze lijst.

Ledger heeft naar eigen zeggen sinds 2016 meer dan 6 miljoen Ledger Nano-wallets verkocht. Het heeft wel regelmatig te maken met controverse. Eerder dit jaar lanceerden ze een Recovery-dienst waarmee je jouw private key kunt opknippen en delen met custody-bedrijven.

Ook werd het bedrijf in 2020 gehacked waardoor klantendata (van ook duizenden Nederlanders) op straat kwam te liggen.

PayPal blijft maar door gaan met het aankondigen van cryptonieuws. Vorige week lanceerde het haar eigen stablecoin genaamd PYUSD. Ook wees het bedrijf deze week met Alex Chriss een nieuwe CEO aan. Chriss heeft al sinds 2013 bitcoin, zo bleek uit een oude tweet.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsLedgerPayPal