Nieuwe CEO van PayPal had al bitcoin in 2013

PayPal heeft een nieuwe CEO benoemd. Wat blijkt? De baas van het betaalbedrijf is een bitcoin OG.

Nieuwe CEO

Nadat PayPal vorige week haar eigen dollar-stablecoin aankondigde, is het nu weer raak met (indirect) cryptonieuws. Ze benoemen Alex Chriss als nieuwe CEO van het betaalbedrijf. Vanaf 27 september zal hij zijn nieuwe functie betreden.

Het duurde niet lang of bitcointwitter kwam erachter dat deze vrij onbekende Chriss al in 2013 met bitcoin bezig was. Op zijn Twitter-account staat namelijk:

"I just sold 2 bitcoin with @Coinbase! best ROI EVER!!!!!!!! "

De tweet dateert van 9 april 2013. De koers van de grootste cryptocurrency stond destijds rond de $100 per coin, wat voor hem toen al de beste return-on-investment opleverde..

De Raad van Bestuur was al maanden op zoek naar een nieuwe CEO. Ze zochten een leider voor "de nieuwe generatie" voor al hun diensten omtrent wereldwijde betalingen. Chriss kreeg de unanieme steun van de raad van bestuur en de verantwoordelijke commissie. Hij werkte voorheen als Vice President en General Manager van Intuit Small Business en Self-Employed Group.

Reacties

PayPal-voorzitter John Donahoe zei:

“Met zijn diepgaande expertise op het gebied van productontwikkeling, zijn passie voor het bedienen van klanten, zijn langdurige inzet om kleine bedrijven te versterken en mogelijk te maken, en zijn bewezen staat van dienst in het ontwikkelen en inspireren van teams, is Alex de perfecte leider om PayPal vooruit te helpen en de groeimogelijkheden van het bedrijf te versnellen."

"De commissie van het bestuur heeft ijverig en nauwgezet gewerkt om de juiste kandidaat te vinden om PayPal naar de volgende fase te brengen, en we zijn ervan overtuigd dat Alex die persoon is.”

Oud-CEO Dan Schulman blijft lid van de raad van bestuur tot de volgende jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in mei 2024.

Alex Chris reageert ook op zijn aanstelling:

“Gedurende mijn hele carrière heb ik kleine en middelgrote bedrijven en ondernemers ondersteund, die de ruggengraat vormen van elke economie ter wereld. Ik ben er trots op het stokje van Dan over te nemen."

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsPayPal

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...