Amerikaanse fastfoodketen accepteert nu bitcoin (BTC)

De populaire fastfoodketen Chipotle gaat nu bitcoin en crypto’s accepteren via Flexa, een digitaal betalingsplatform. Chipotle, dat Mexicaan eten aanbiedt, heeft circa drieduizend vestigingen alleen al in Amerika.

Fastfood en bitcoin

Het vergt wel een paar stappen voordat je met bitcoin kunt afrekenen. Je moet eerst de app van Flexa installeren. Maar om te betalen met bitcoin, moet je ook de Gemini- of SPEDN-app downloaden. De betalingen lopen via een QR-code.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Chipotle is de volgende in een lange lijst van winkelketens die crypto’s accepteren. Subway accepteerde al in 2013 bitcoin, gevolgd door Pizza Hut in Venezuela. Van Starbucks en McDonald’s is bekend dat ze in El Salvador bitcoin accepteren voor bijvoorbeeld koffie of burgers. Ook experimenteren diverse ketens zoals Taco Bell, KFC en ook Chipotle met virtuele winkels, virtueel eten en virtuele valuta, in een poging om klanten te werven en aan zich te binden.

Bekend is natuurlijk het voorbeeld waarbij een bitcoin developer in 2010 maar liefst 10.000 bitcoin heeft betaald voor twee pizza’s. Deze eerste commerciële bitcointransactie wordt gevierd met Bitcoin Pizza Day. Recent heeft ook modehuis Balenciaga bitcoin omarmd als betaalmiddel, net zoals Gucci en de luxe sportschoolketen Equinox. Een keten als Shake Shack werkt samen met Cash App om beetjes bitcoin terug te geven bij aankopen. En ook in de reisbranche zijn er steeds meer mogelijkheden om met cryptovaluta een reis te boeken, zoals via Travala. Dat kan zelfs met het lightning netwerk.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies.
Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
betaalmiddelBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...