Amerikaanse marinier mag geen Bitcoin minen met mobiel van werk

Amerikaanse mariniers is het verboden om hun werkmobiel te gebruiken voor het minen van Bitcoin of andere (kleinere) cryptovaluta.

Amerikaanse marine

Dat blijkt uit een memo van de U.S. Marine Corps in handen van Coindesk. Het gaat specifiek om mobiele telefoons die de Amerikaanse overheid aan zijn militair personeel ter beschikking stelt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een groot aantal zijn – logischerwijs – uitgesloten van gebruik, waaronder het minen van Bitcoin of andere cryptocurrency’s.

In de lijst van verboden apps staat ook expliciet de app “Bitcoin/Cryptocurrency Mining Tool” genoemd. Het is onbekend waarom deze app op de lijst is beland en of er aanleiding toe was om deze te verbieden.

In de memo staat het als volgt:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Mobiele apps zijn een manier om onze missies te laten slagen. Maar het verzamelen en gebruiken van data via deze app leidt tot zorgen op het gebied van privacy en veiligheid’. [/penci_blockquote]

Bitcoin minen via mobiel

Voor zover bekend zijn er geen tot weinig succesvolle manieren om Bitcoin via een smartphone te minen. Je hebt specifieke apparatuur nodig om BTC te kunnen delven.

Bitcoin is namelijk één van van de meest moeilijk te maken ‘assets’ van deze wereld. Door het Proof of Work mechanisme en de veranderende moeilijkheidsgraad is er wereldwijd een virtuele strijd gaande om de nieuwe Bitcoin (block subsidy) te verdienen.

Uit recente berekeningen blijkt dat het circa $5.000 kost om één Bitcoin te minen. Daarvoor is toegang tot zéér goedkope elektriciteit een eerste vereiste.

Amerikaanse marinier mag geen Bitcoin minen met mobiel van werk

Met andere woorden: zodra iemand claimt dat je met je mobiel efficiënt Bitcoin kunt minen, dan schuif je dat advies snel terzijde.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...