Amerikaanse miljardair houdt 111.000 BTC vast: ‘Bitcoin voor altijd!’

De markt piept en kraakt na de fikse dump naar $30.066, een min van 45% ten opzichte van het laatste record van $64.895. De koers moet boven de $40.000 sluiten voor nieuw herstel. Maar voorlopig likt de markt haar wonden.

111.000 Bitcoin voor de houd (hodl) 

Een van de meest voorname toetreders op de bitcoin markt in 2020 is de Amerikaanse beursgenoteerde IT-provider MicroStrategy. Topman Michael Saylor heeft zich het afgelopen jaar ontpopt als een belangrijke spreekbuis namens de bitcoin community.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Saillant detail: MicroStrategy is in de zomer van 2020 fors in BTC gestapt en ze hebben de Black Thursday van 12 maart 2020 niet bewust meegemaakt. Deze duikeling is de eerste keer dat Saylor & Co een diepe correctie ervaart.

Het is geen publiek geheim dat Saylor ook privé bitcoin heeft gespaard, ook getuige zijn tweet van vandaag.

Het is een beetje schimming wat hij met deze tweet bedoelt. MicroStrategy moet als beursgenoteerde firma elke belegging openbaar maken. Daarvan is bekend dat ze 92.079 BTC op de balans hebben staan. Dinsdag (gisteren) is de 'stack' zelfs nog aangevuld door 10 miljoen dollar aan vers digitaal goud in te slaan.

Een dag erna krijgt Saylor flink de deksel op zijn neus, maar hij ziet bitcoin als een lange termijn investering.

Wat hij persoonlijk bezit aan BTC is onbekend. De laatste keer dat hij dat onthulde was 28 oktober 2020. Toen zei hij dat hij 17.732 bitcoin bezat. Tel je dat bij de 'stack' op van MicroStrategy, dan kom je uit op 109.811 BTC. Dat zou betekenen dat hij sinds oktober 2020 nog ruim 1.000 BTC heeft bijgekocht.

Daarmee is Saylor met recht een whale te noemen.

Mis niets en download de Bitcoin Nieuws app voor Android!

Lees meer over:
MicroStrategy

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...