MicroStrategy koopt voor 1 miljard dollar aan Bitcoin, ruim 90.000 BTC in kas

MicroStrategy koopt voor 1 miljard dollar aan Bitcoin, ruim 90.000 BTC in kas

MicroStrategy heeft voor ruim 1 miljard dollar aan bitcoin (BTC) gekocht. Eerder deze maand haalde het softwarebedrijf $1,05 miljard op met de uitgifte van converteerbare obligaties. Investeerders lenen als het ware hun geld uit tegenover voor hen interessante voorwaarden. MicroStrategy was vooraf duidelijk over de bestemming van dit geld: bitcoin.

Eerder maakte het bedrijf bekend dat zij in deze financieringsronde $600 miljoen wilde ophalen, is dus uiteindelijk opgelopen naar het bedrag van $1,05 miljard. Directeur en oprichter Michael Saylor is sinds 2020 echt overtuigd en gaat zowel privé als zakelijk (bijna) all-in.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Obligaties en bitcoin

Hoe werken deze obligaties? Kopers krijgen twee keer per jaar een rente van 0,75%. Na zes jaar vervalt de obligatie, investeerders kunnen dan hun geïnvesteerde dollars terugkrijgen.

Investeerders gaan er vanuit dat zij naast de rente gewoon hun geld terugkrijgen over zes jaar. MicroStrategy denkt en hoopt dat BTC tegen die tijd vele malen hoger staat. Zij trekken op deze manier geld aan van investeerders, zonder dit soort stappen kon het bedrijf niet ineens voor zulke grote bedragen inkopen.

Ze hebben immers bij hun eerste paar grote bitcoin aankopen al een groot gedeelte van hun kasreserve gebruikt. Het is voor MicroStrategy een manier om te profiteren van het 'goedkope geld'.

Veel grote investeerders kunnen nagenoeg gratis kapitaal lenen, het risico is voor investeerders dus relatief laag om deze stap te zetten. De voorwaarden zijn blijkbaar gunstig genoeg om genoeg aandacht te trekken.

MicroStrategy en BTC

Saylor riep in 2013 nog dat bitcoin een snelle dood zou sterven. Inmiddels is de Amerikaanse miljardair om en heeft hij in 2020 het licht gezien. Hij richt zijn bedrijf nu echt in als bitcoinbedrijf. MicroStrategy zit in een categorie dat an sich niet veel met bitcoin te maken heeft: zij leveren (business intelligence) software.

Achter deze business schuilt nu echter een grote spaarpot met BTC. Niet om mee te handelen en/of speculeren, maar puur als spaarmiddel Saylor en MicroStrategy zetten in op bitcoin als reserve asset. Zij hebben nu ruim 90.000 BTC in kas. De gemiddelde aankoopprijs is $23.985 per BTC, ze staan dus ook in dollars goed in de plus.

Voor hun aankopen klopt MicroStrategy aan bij Coinbase Pro. Naar verluidt koopt het bedrijf op gezette tijden voor een vast bedrag in korte tijd in.

Lees meer over:
MicroStrategy

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties