Amerikaanse overheid komt met website voor slachtoffers van Bankman-Fried

Amerikaanse overheid komt met website voor slachtoffers van Bankman-Fried

Slachtoffers van FTX en de praktijken van oprichter Sam Bankman-Fried kunnen in Amerika terecht bij een nieuwe website. Het doel is om meer informatie te vergaren. Dat meldt Reuters.

FTX (en mogelijk Bankman-Fried zelf) is naar verluidt meer dan 1 miljoen mensen nog geld verschuldigd. Naast grote investeerders en bijvoorbeeld handelaren zitten daar ook een hoop 'normale' klanten bij.

Het doel van de aanklagers is om met zoveel mogelijk mensen in contact te komen. Aanklagers moeten in de Verenigde Staten met mogelijke slachtoffers in contact komen. Zo kunnen zij worden geïnformeerd over hun rechten. Denk daarbij aan een stap naar de rechter, maar ook het opeisen van terugbetalingen.

Bankman-Fried is verwikkeld in minstens acht rechtszaken in de VS. 13 december was het startsein voor een aantal processen. De aanklachten vind je hieronder op een rij:.

  1. Oplichting van klanten van FTX.com
  2. Oplichting van investeerders in FTX.com
  3. Oplichting geldschieters van Alameda Research
  4. Bankman-Fried wordt beschuldigd van bankfraude
  5. Plegen van bankfraude
  6. Plegen van effectenfraude
  7. Witwaspraktijken
  8. Samenzwering om de Verenigde Staten te bedriegen en de wetten op campagnefinanciering te overtreden

Het is zomaar een greep uit het aantal misdrijven waar Bankman-Fried en consorten aan worden gekoppeld. Op dit moment heeft hij huisarrest. Hij zit tot nieuwe ontwikkelingen in de rechtszaken in een villa van zijn ouders in Californië.

Lees meer over:
Amerika misdaad FTX

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties