Amerikaanse overheid kreeg hulp van Binance voor sancties op Russische beurs

Binance heeft samengewerkt met de Amerikaanse autoriteiten om witwassers aan te pakken. De beurs vertelt vandaag in een blogpost meer over hun ‘goede daad’.

Meer details over sancties

Eerder deze week werd bekend dat het ministerie van Financiën van de Verenigde Staten sancties oplegde aan de Russische OTC-beurs Suex. Ze werden beschuldigd van het witwassen van miljoenen dollars.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Gisteren heeft het Amerikaanse department van het Office of Foreign Assets Control (OFAC) aangekondigd dat het een in Rusland gevestigde entiteit (Suex OTC) heeft toegevoegd aan de lijst van Specially Designated Nationals. Samen met de gegevens van Binance werden 25 crypto-adressen verzameld.”

Het blijkt dat de beurs zélf contact heeft gezocht met de Amerikaanse autoriteiten om de witwassers in kaart te brengen:

“Op basis van een uitgebreide audit door ons onderzoeksteam werden eerder dit jaar verschillende accounts met betrekking tot de (…) genoemde adressen geïdentificeerd. We hebben passende maatregelen tegen hen genomen.”

“Informatie met betrekking tot de adressen (…) is gedeeld met de bevoegde autoriteiten en we blijven samenwerken met wetshandhavers platforms zoals Suex aan te geven.”

Eerder meldde The Block dat Chainalysis een rol had bij de oorsprong van de sancties. Nu wil Binance echter ook een wit voetje halen, zo lijkt het. Binance heeft namelijk een grijs verleden als het gaat om regulering en de samenwerking met autoriteiten.

In tal van landen stond het decentrale karakter van de beurs in de schijnwerpers: van Thailand en het Verenigd Koninkrijk tot Maleisië en ook de VS.

Eerder hielp Binance al mee om ransomware-team FANCYCAT en een schimmig netwerk van beurzen genaamd Bulletproof Exchanger Project te identificeren.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!