Binance onderzocht voor handel met voorkennis in Amerika

Amerikaanse functionarissen hebben hun pijlen gericht op cryptobeurs Binance. Het handelsplatform wordt verdacht van mogelijke handel met voorkennis en marktmanipulatie. Het nieuws kwam naar buiten door een publicatie van Bloomberg van gisteren (vrijdag, red.).

Problemen voor Binance

Het is opnieuw een tegenslag voor de beurs van origine Chinese afkomst. Ze zijn de laatste maanden doelwit geworden van tegenslag in alle regio’s in de wereld: van Singapore en het Verenigd Koninkrijk tot Nederland en nu ook de Verenigde Staten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Autoriteiten onderzoeken of Binance of zijn personeel heeft geprofiteerd van de winst van zijn klanten, meldt Bloomberg. Ze verwijzend daarbij naar onbekende bronnen: mensen die bekend zijn met deze situatie. De beurs ontkent in een verklaring alle betrokkenheid:

“Bij Binance hebben we een no-tolerance beleid voor insider trading en een strikte ethische code met betrekking tot elk type gedrag dat een negatieve impact kan hebben op onze klanten of de industrie”

Het bedrijf heeft onlangs ook te maken gehad met waarschuwingen en opgelegde beperkingen vanuit financiële waakhonden uit Duitsland en Japan. Ze maken zich allemaal zorgen maken over het gebruik van cryptogeld bij het witwassen van geld en ook de risico’s die consumenten lopen op het platform.

Nog geen sancties

De beurs, waarvan de holding is geregistreerd op de Kaaimaneilanden, heeft haar producten (voor bepaalde regio’s) flink teruggeschroefd. Ook willen ze de contacten met regelgevers verbeteren en van een ‘decentrale structuur’ meer richting een organisatie mét hoofdkantoor gaan.

Bij de review over ‘insider trading’ zijn onderzoekers van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) betrokken, die de afgelopen weken contact hebben opgenomen met getuigen, zo schrijft Bloomberg. Ze voegen eraan toe dat Binance niet geen officiële beschuldiging aan de broek heeft hangen. Het zou kunnen zijn dat vervolgonderzoeken niet tot officiële acties leiden.

De CFTC reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws