Amerikaanse politici doen oproep aan SEC: ‘Ga akkoord met Bitcoin spotmarkt ETF’

Twee Amerikaanse politici doen een oproep aan Gary Gensler, de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC). Ze pleiten ervoor dat de beurswaakhond ook een spotmarkt ETF goedkeurt.

Oproep aan SEC

Het gaat om Tom Emmer en Darren Soto. Via hun caucus sturen ze een open brief naar de voorzitter van de SEC. Bij deze Blockchain Caucus zitten ook politici Bill Forster en David Schweikert aangesloten. Alle vier de heren zijn Republikeinen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De situatie is als volgt: de SEC heeft inmiddels Bitcoin futures ETF's goedgekeurd. Maar voor een spotmarkt ETF moeten de Amerikanen nog wachten tot 2022. Dat steekt bij de congresleden, en vandaar dat ze een oproep doen aan Gensler (en consorten).

Het is volgens de twee, Emmer en Soto, een rare zet: "It doesn’t make sense that Bitcoin futures ETFs are allowed to trade but Bitcoin spot ETFs are not."

In de brief is te lezen dat de op futures-gebasseerde ETF volatieler kan zijn en ook hogere kosten met zich meebrengt. Ze gaan ook in op de manier waarop de futures ETF's werken, en dat de twijfels die de SEC had over de spotmarkt ETF eigenlijk net zo goed van toepassing zijn op de futures ETF's.

Daardoor zou dan weer de spotmarkt ETF gewoon goedgekeurd moeten kunnen worden, zo stelt het tweetal.

In een reactie op de tweet vat Emmer zijn stelling samen:

"Hoewel de handel in twee Bitcoin futures ETF's in oktober een stap voorwaarts is voor de miljoenen Amerikanen die via traditionele methoden in crypto willen investeren, is het nu meer dan ooit aan de SEC om Bitcoin spot ETF's te laten handelen."

Er zijn verschillende aanvragen ingediend voor deze spotmarkt ETF's. Zo wil Grayscale haar GBTC-trust omtoveren tot een ETF. Ook Valkyrie heeft een aanvraag gedaan, waarover de uitspraak eerder deze week werd uitgesteld tot 2022.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETFSEC