Amerikaanse presidentskandidaat pleit voor bitcoin als reddingsboei bij financiële crisis

550 totale weergaven

De Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy ziet bitcoin als een ontsnappingsroute binnen een afbrokkelend financieel stelsel. In zijn ogen gaat de “bubbel zeker barsten”.

Kennedy, milieuadvocaat en onderdeel van de Kennedy-dynasty in Amerika, is namens de Democraten kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. Hij is zeer kritisch over de komst van een centrale, digitale bankmunt. In zijn ogen bedreigen overheidsmunten de vrijheid van de gewone Amerikaan, want via een CBDC is elke uitgave te volgen door de centrale staat.

Hij uit zijn kritiek op een precair moment. Amerikaanse banken hebben het moeilijk omdat ze verlieslaten staatsobligaties op hun balans hebben staan. De Federal Reserve wil inflatie bestrijden door de beleidsrente op te laten lopen, maar daardoor komen juist de banken in de problemen.

In een uitgebreide tweet legt hij uit wat er mis is momenteel en waarom bitcoin een reddingsboei kán zijn.

“Cryptovaluta zoals bitcoin geven de mensen een ontsnappingsroute uit de ellende zodra deze financiële bubbel gaat barsten. Het Witte Huis spant samen met de bankiers om ons allemaal gevangen te houden in een luchtbel van winstbejag en controle”.

Volgens hem is een door overheid uitgegeven digitale valuta "het ultieme instrument voor sociaal toezicht en controle". Omgekeerd volgt dit op soortgelijke uitspraken die eerder zijn gedaan met betrekking tot de FedNow-aankondiging. In het bijzonder met betrekking tot de bedreiging van de financiële vrijheden die de Fed CBDC in zijn ogen betekent.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsCBDCVS

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...