Amerikaanse rapper Meek Mill wil Bitcoin-deal sluiten met platenlabel

De Amerikaanse rapper Robert Rihmeek Williams, beter bekend als Meek Mill, wil graag worden uitbetaald in Bitcoin. De in Philadelphia geboren entertainer maakt op Instagram bekend dat hij graag zijn volgende platencontract in Bitcoin uitbetaald wil krijgen.

Salaris in Bitcoin

Mocht deze move ook daadwerkelijk gerealiseerd worden, dan is hij de tweede muziekartiest die zijn platencontract in bitcoin krijgt betaald. De eerste artiest was zijn landgenoot (en tevens rapper) Money Man. Hij ontving onlangs een voorschot van $1 miljoen in Bitcoin voor zijn platencontract.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meek Mill vertelt dat hij werd geïnspireerd door Money Man. Hij deelt een zogenoemde 'shoutout' uit. Mill toonde eerder dit jaar voor het eerst interesse in Bitcoin. Via Instagram adviseerde hij zijn 22 miljoen volgers om ook Bitcoin te kopen. Ook over Dogecoin gaf hij financieel advies.

Het feit dat Mill in Bitcoin uitbetaalt krijgt, kan te maken hebben met een fiscaal geschil dat hij met zijn platenlabel heeft. Hij klaagde Dream Chasers aan omdat hij (naar eigen zeggen) niet het bedrag kreeg dat in zijn contract stond. Ook was hij niet op de hoogte van het geld dat het label voor zichzelf hield.

In onderstaande video is te zien hoe Money Man zijn $1 miljoen in Bitocin uitbetaald kreeg:

Muziek, sport en meer

Bitcoin lijkt ook voet in de aarde te krijgen in de muziekindustrie. In de wereld van professionele sporters was deze trend al een paar maanden gaande.

Recent kwam NFL-speler Aaron Rodgers in het nieuws toen hij een deal sloot om zijn deel van zijn miljoenensalaris van de Green Bay Packers in Bitcoin te krijgen. Hij sluit zich aan bij atleten zoals Russell Okung en Tom Brady.

Ook Amerikaanse burgemeesters doen mee: die van Miami, Francis Suarez, begon de race, waarna ook Eric Adams (New York) en James Castor (Tampa Bay) volgden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
betaalmiddelBitcoin nieuws