Vier Amerikaanse burgemeesters vragen salaris in bitcoin

Vier Amerikaanse burgemeesters willen hun volgende salaris in bitcoin (BTC) ontvangen. Eric Adams, de nieuw verkozen burgemeester van New York City, gaat de komende drie maanden zijn salaris omzetten in BTC. Jane Castor (uit Tampa) wil ook haar loonstrookje ontvangen in bitcoin.

De derde in het rijtje is Scott Conger, de burgemeester van Jackson. Daarmee volgt het drietal collega Francis Suarez uit Miami. Het omzetten van hun salaris in bitcoin zal waarschijnlijk gaan via een tussenpartij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin in de politiek

Bitcoin lijkt ook in de Verenigde Staten inmiddels een belangrijk agendapunt van verschillende politici en beleidsmakers. Toezichthouders en wetgevers zijn bezig met strengere regels voor de industrie, terwijl individuele politici het juist gebruiken in hun campagnes.

De gemiddelde burgemeester van een stad in de VS zal niet direct 100% achter bitcoin staan. Het is onderdeel geworden van het politieke spelletje en laat zien dat je 'open staat voor innovatie'. Toch is het voor de lokale bitcoin industrie een goede ontwikkeling.

Wanneer politici hun merk/imago koppelen aan bitcoin, kunnen zij bijvoorbeeld minder snel de industrie uit hun stad, staat of land jagen.

Het is en blijft echter politiek, dus is het belangrijk om even af te wachten. Welk beleid de burgemeesters rondom bitcoin gaan voeren is belangrijker dan wat zij met hun salaris doen.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...