Amerikaanse SEC keurt Grayscale Mini Ethereum ETF goed

2731 totale weergaven
ethereum etf goedkeuring

De Amerikaanse SEC heeft de Grayscale Mini Ethereum ETF goedgekeurd, waarmee de weg wordt vrijgemaakt voor de notering op NYSE Arca, in afwachting van het laatste commentaar op de S-1 aanvraag. 

Twee goedkeuringen

De Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) heeft twee Ethereum ETFs goedgekeurd, de Grayscale Ethereum Mini Trust en de ProShares Ethereum ETF. Deze ETFs worden genoteerd op het Arca-platform van de NYSE (New York Stock Exchange).

Echter, handel kan nog niet direct beginnen, aangezien de laatste stappen nog gezet moeten worden. Deze omvatten onder andere het wachten op commentaar op de S-1 aanvragen. Zo liet de SEC weten:

“Na zorgvuldig onderzoek komt de Commissie tot de conclusie dat de voorstellen in overeenstemming zijn met de Exchange Act en aanverwante regelgeving.”

Opmerkelijke ETF

De Grayscale Ethereum Mini Trust is een opmerkelijke ETF. De nieuwe ETF is een evolutie van de Grayscale Ethereum Trust (ETHE), een closed-end fonds dat onlangs is omgezet in een ETF. Deze verandering toont de strategie van Grayscale om aan de behoeften van beleggers en wettelijke normen te voldoen door toegankelijkere beleggingsproducten te bieden. 

James Seyffart reageert

James Seyffart, ETF analist bij Bloomberg, reageerde op de activaspreiding voor de Grayscale Ethereum Mini Trust. De strategie is erop gericht om bij de lancering stabiliteit te bieden en de potentiële uitstroom te beperken. Zo laat Seyffart weten:

“De Mini Ethereum ETF zal samen met anderen worden gelanceerd, voorzien van 10% van de activa van ETHE. Dit zou moeten helpen bij het beheersen van mogelijke Grayscale uitstromen.”

Later voegt hij hier nog aan toe:

“De kans is groot dat de Grayscale Ethereum Mini ETF en de ProShares Ethereum ETF op hetzelfde moment gelanceerd worden als de rest.”

De nieuwe ETFs

De nieuwe Grayscale en ProShares ETFs maken deel uit van een bredere golf van soortgelijke producten die binnenkort op de markt komen. In totaal wachten acht Ethereum ETFs op een definitieve goedkeuring door de SEC. Deze ontwikkelingen benadrukken het strenge toezicht dat gepaard gaat met de introductie van op crypto gebaseerde financiële producten op gereguleerde beurzen. 

Dergelijk toezicht waarborgt de bescherming van beleggers en komt tegelijkertijd tegemoet aan de groeiende belangstelling voor digitale activa. De financiële structuur van deze ETFs is ook ontworpen om investeerders aan te trekken. 

Samenvatting

Samenvattend zijn er twee nieuwe Ethereum ETFs goedgekeurd door de Amerikaanse SEC, de Grayscale Ethereum Mini ETF en de ProShares Ethereum ETF. Deze ETFs worden naar verwachting van James Seyffart, ETF analist bij Bloomberg, tegelijkertijd met de rest gelanceerd. 

Lees meer over:
ETFEthereum ETFSEC

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...