Amerikaanse senator Cruz wil dat Texas een oase voor bitcoin wordt

Amerikaanse senator Cruz wil dat Texas een oase voor bitcoin wordt

De Amerikaanse senator Ted Cruz benadrukt nog maar eens dat hij een florerende toekomst ziet voor bitcoin in zijn staat Texas. De Republikein sprak in een Keynote-presentatie over "Bitcoin and the American Experiment".

'Oase op aarde'

De Amerikaan wil dat zijn thuisstaat Texas de centrale plek is, wat betreft "de ontwikkeling van cryptovaluta".

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Ik geloof in bitcoin. Ik wil dat Texas de oase op aarde wordt voor bitcoin en crypto."

Cruz sprak op een conservatieve denktank-bijeenkomst van de Heritage Foundation. Hij haalde onder andere de mining industrie in Texas aan. De implementatie van bitcoin miners in de olie- en gasindustrie is volgens hem een gouden greep.

Terwijl hij het harde optreden van China tegen bitcoin mining bedrijven uitlegde, kon Cruz het niet laten om het ook even over over mede-senator Elizabeth Warren te hebben:

"Ze houden niet van iets waar ze geen controle over hebben. Dat is precies dezelfde reden waarom de meeste Democraten niet van bitcoin houden."

"Waarom laat bitcoin Elizabeth Warren 's nachts woelen en draaien? Omdat ze wil dat haar plakkerige kleine socialistische vingers in staat zijn om elke cent op al onze bankrekeningen te controleren."

CBDC

Wat je ook van dit onderlinge moddergegooi vindt: Cruz ziet een toekomst voor bitcoin en niet in de digitale valuta van de centrale bank.

"Ik denk dat een Central Bank Digital Currency een gruwelijk idee is. Ik denk dat het een zeer gevaarlijk idee is."

Cruz sloot zijn praatje af met een lading kritiek op het werk van de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell. Ook senator Sherrod Brown, de voorzitter van de Senaatscommissie voor banken, kreeg het hard te verduren.

De Republikein houdt wat dat betreft wel van een relletje. Eerder gebruikte hij de protesten in Canada al om bitcoin te promoten. Bekend is dat hij minimaal $15.000 in bitcoin heeft geïnvesteerd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Amerika

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan