Senator Ted Cruz koopt voor minstens $15.000 aan bitcoin

Senator Ted Cruz koopt voor minstens $15.000 aan bitcoin

De Amerikaanse senator Ted Cruz heeft voor minstens $15.000 aan bitcoin (BTC) gekocht.

Amerikaanse politici in dit soort posities moeten officieel altijd dit soort aankopen melden. Cruz deelde op 4 februari dat hij bitcoin heeft gekocht ter waarde van $15.001 tot $50.000. De prijs van bitcoin lag op de datum van aankoop (25 januari) net onder $37.000.De senator is klant bij River Capital.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en Texas

Cruz is een vertegenwoordiger uit Texas. De staat ziet grote voordelen in bitcoin. Met name de mining industrie staat hoog op de agenda. Verschillende politici gebruiken bitcoin expliciet in hun politieke campagnes.

Gouverneur Greg Abbott wil van Texas dé hotspot maken voor bitcoin. Hij denkt dat de industrie zelfs kan zorgen voor een stabieler elektriciteitsnetwerk. Terwijl op andere plekken mining om dezelfde reden juist verboden wordt, ziet de Texaanse gouverneur in het verhogen van de vraag naar energie juist de oplossing voor het tekort daaraan.

Texas heeft een ruim aanbod van zonne- en windenergie door een gunstige ligging de Verenigde Staten. Het nadeel van deze afhankelijkheid van wind en zon is dat het aanbod niet altijd overeenkomt met de momenten dat er veel vraag naar energie is. Als de strategie van Abbott goed uitpakt, wordt bitcoinmining de activiteit om de energievraag uit te balanceren.

Politiek

In de Verenigde Staten heb je tal van verschillende politieke stromingen. Opmerkelijk is dat bitcoin (nog) geen onderwerp is dat door één van de twee grote partijen wordt afgezworen terwijl de ander er vol voor gaat. Het is een onderwerp met voor- en tegenstanders aan beide kanten van het politieke spectrum.

De stad New York heeft een burgemeester uit de stal van de democraten die zijn salaris deels laat uitbetalen in bitcoin. Terwijl de Republikeinse senator Cynthia Lummis al jaren pleit voor een open beleid rondom bitcoin. Lummis is persoonlijk al jaren overtuigd van bitcoin. Op dezelfde manier als bij Cruz weten we dat ze regelmatig bitcoin koopt. Naar eigen zeggen is ze jaren geleden al begonnen met sparen van BTC.

Uiteraard zijn er ook een hoop tegenstanders. Een eventueel succes van bitcoin als wereldreservemunt zorgt er automatisch voor dat de Amerikaanse dollar die positie verliest. Dat is iets wat veel Amerikanen willen voorkomen.

Lees meer over:
Bitcoin Amerika

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties