Ted Cruz ziet grote kansen voor Texas met bitcoin mining

De Amerikaanse senator Ted Cruz toont interesse en visie voor bitcoin mining in zijn staat Texas. Cruz sprak op de Texas Blockchain Summit over de implementatie van bitcoin miners in de olie- en gasindustrie.

Aardgas

Volgens de senator wordt er veel aardgas afgefakkeld in Texas. En hij ziet daarin een grote kans voor zijn staat. Dit gas wordt normaal in de fik gezet omdat er geen andere mogelijkheid is, er is geen partij die het over neemt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Cruz legt dit uit: ''Het wordt verspild omdat er geen apparatuur is om dat aardgas te krijgen waar het zou kunnen worden gebruikt zoals aardgas normaal zou worden gebruikt."

Het mooie aan bitcoin mining is dat het in principe overal kan waar je jouw hardware van energie kunt voorzien. Je kunt dus apparatuur neerzetten in de buurt bij energiebronnen die anders letterlijk in rook op zouden gaan. Dit idee zorgt ervoor dat energiebedrijven extra omzet kunnen genereren uit hun werkzaamheden.

Dat ziet Cruz ook: ''Een van de mooiste dingen daarvan is dat je op het moment dat je het doet het milieu enorm helpt, want in plaats van het aardgas af te fakkelen, zet je het productief in.”

Een groot voordeel is dat je de bitcoin mining rigs ook uit kunt zetten. Stel dat er wél een afnemer is voor de energie, dan kan die energie weer terugvloeien naar het energienet.

De Amerikaanse politicus doet een opmerkelijke voorspelling: "Over vijf jaar verwacht ik een dramatisch ander speelveld te zien, waarin Bitcoin-mining een belangrijke rol speelt bij het versterken en verharden van de veerkracht van het netwerk."

Kortom: hij ziet in bitcoin mining een manier om het energienetwerk in Texas een boost te geven. Er valt meer geld te verdienen en je kunt in theorie meer energie opwekken. In het ergste geval gebruik je het om bitcoin te minen.

Dit soort toepassingen bestaan overigens al. Great American Mining richt zich hier bijvoorbeeld specifiek op. Hieronder zie je hoe dat er dan ongeveer uit ziet.

Texas

Texas is al een populaire plek voor bitcoin miners. En Cruz lijkt daar nu handig op in te spelen. Het is altijd afwachten hoe de plannen en beloftes van een politicus uiteindelijk uit gaan pakken. Feit is wel dat het tegenwoordig vaker onderwerp van gesprek is in de wereldwijde politiek.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...