Amerikaanse senator koopt voor minstens $50.000 aan bitcoin

De Amerikaanse senator Cynthia Lummis kocht eerder dit jaar voor minstens $50.000 aan bitcoin (BTC). De politica uit Wyoming staat bekend als pro-bitcoin en zet daar als senator ook op in.

In augustus van dit jaar kocht Lummis voor $50.000 tot wel $100.000 aan BTC. De vrouw is al jaren een prominente bitcoiner. Naar eigen zeggen kocht ze al bitcoin in 2013 tegen een prijs van $330 per stuk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Politici in dit soort posities moeten aankopen en investeringen vaak melden. Denk aan aankopen van aandelen, maar ook investeringen in bitcoin horen daar bij.

Bitcoin en Lummis

Lummis is in Amerika een van de meest prominente politici die inzet op bitcoin. Als ze echt al sinds 2013 bezig is met het sparen van BTC dan is het logisch dat ze achter het idee van BTC staat. Toch vallen dit soort verplichte meldingen niet altijd goed.

Volgens CNBC was Lummis eerder dit jaar nogal slordig met het openbaarmaking van haar investeringen en financiën. Zo zou ze een week na de bekendmaking in april alsnog bitcoin hebben toegevoegd. Volgens het Amerikaanse platform vermeldde zij eerst haar bitcoin holdings niet (goed).

Volgens een woordvoerder van het congreslid was dit slechts een foutje. Naar verluidt had Lummis toen $100.000 tot $250.000 aan BTC in bezit volgens haar laatste aangifte.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...