In Wyoming krijgen Bitcoin miners belastingvoordeel bij gebruik afvalgas

In Wyoming krijgen Bitcoin miners belastingvoordeel bij gebruik afvalgas

Bitcoin miners in Wyoming krijgen goed nieuws. Gas dat normaal afgefakkeld wordt mag nu belastingvrij worden gebruikt om bitcoin te minen. Het gaat specifiek om afvalgas dat vrij komt bij het gebruik van aardgas. Dat meldt Oil City News.

Bij het verbranden van gas komt energie vrij. Verschillende start-ups maken er hun werk van om dit zo efficiënt mogelijk op te vangen en daarmee elektriciteit op te wekken. Daarmee kun je vervolgens bitcoin mining rigs van energie voorzien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat is relatief goedkoop omdat de energie normaal gesproken letterlijk in vlammen op gaat en gewoon in de lucht verdwijnt. Zo kunnen energiebedrijven die gebruik maken van gas een extra zakcentje verdienen met bitcoin.

Een van de bedrijven die hiermee aan de slag is gegaan is Highwire Energy Partners. Zij werken samen met aardgasbedrijven om de juiste infrastructuur op te zetten. Het idee is simpel: aardgas dat anders wordt afgefakkeld opvangen. Dit bedrijf maakt op maat gemaakte installaties voor hun klanten.

Bitcoin in Amerika

De Verenigde Staten bestaan uit 50 losse staten. Zij zijn in veel beslissingen redelijk autonoom, daarom verschilt de regelgeving rondom miners in elke staat. Een staat als Wyoming zet in op positieve regels voor bitcoin minen. Ook banken en andere financiële instellingen in de industrie kunnen rekenen op relatief losse regels in de staat.

Lees meer over:
Bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties