Amerikaanse senator opent de aanval op Binance en Tether

Cynthia Lummis, een crypto-voorstander in de Amerikaanse politiek, is van mening dat het Amerikaanse Ministerie van Justitie actie moet ondernemen tegen Binance en Tether. Volgens Lummis en enkele andere Amerikaanse politici maakte Hamas gebruik van zowel Binance als Tether om bepaalde aanvallen op Israël te financieren.

“Crypto is niet de vijand, maar bepaalde individuen wel”, aldus Lumis, die daarmee doelt op Binance en Tether.

Lummis is een bitcoiner

We moeten niet vergeten dat Lummis een groot voorstander van bitcoin is. Haar brief, waarin ze het Ministerie van Justitie verzoekt om de aanval te openen op Binance en Tether, maakt duidelijk dat crypto (of bitcoin) zelf niet de vijand is.

Het gaat vooral om de mensen die er misbruik van maken en als tussenpersoon fungeren voor het financieren van terrorisme.

Dat zou volgens haar aangepakt moeten worden en niet de industrie zelf. Een aanval op de industrie zou hetzelfde zijn als het aanvallen van producenten van hamers, die gebruikt worden door dieven om ramen mee in te slaan voor een inbraak.

We moeten voorzichtig zijn

“We moeten voorzichtig zijn en niet alle crypto-tussenpersonen als verdachte aanmerken als het slechts om een handjevol slechteriken gaat die crypto voor slechte doeleinden inzetten”, aldus Lummis.

Veel tussenpersonen doen er volgens de Amerikaanse senator juist alles aan om aan de regels te voldoen. Dat zou het dan ook oneerlijk maken om de gehele industrie hiervoor aan te pakken.

Verder moet ook nog maar blijken in hoeverre crypto daadwerkelijk een significante rol speelde in de aanvallen van Hamas op Israël.

Qua timing had deze discussie beter gekund, want bitcoin begint nu juist weer momentum op te pakken als gevolg van het gigantische optimisme over de komst van een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....