Top-analist voorspelt daling voor de bitcoin koers en blijft aan de zijlijn

De populaire pseudonieme analist Bluntz beweert dat bitcoin op het punt staat om aan een stevige daling te beginnen. Die daling zou de koers volgens Bluntz met wel 20 procent kunnen laten dalen. De analist voorspelt deze daling op basis van het feit dat bitcoin er niet in slaagde om de psychologische grens van 30.000 dollar te doorbreken.

Sterke weerstand voor bitcoin

In de bovenstaande grafiek zien we dat de bitcoin koers momenteel tegen een weerstand van Bluntz aanloopt. De handelaar in kwestie verwacht niet dat we vanaf hier zomaar doorzetten naar nieuwe hoogtepunten.

Het is ook maar even de vraag waarom de koers vandaag zo mooi in het groen staat. Dat zou kunnen komen doordat de markt gisteren heeft gezien wat er zal gebeuren als de Spot Bitcoin ETF wordt goedgekeurd in de Verenigde Staten.

Zonder enige zekerheid en puur op basis van een bericht van Cointelegraph op Twitter (fake nieuws) schoot de bitcoin koers al met 10 procent omhoog.

Tijdens het omhoog schieten van de koers zag je ook meteen de onzekerheid in de markt sluipen, omdat bitcoin niet echt verder wilde stijgen. Maar het heeft ons wel inzicht gegeven in wat er gaat gebeuren als we de daadwerkelijke goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF krijgen in de toekomst.

Bluntz blijft aan de zijlijn

De populaire Bluntz blijft voorlopig in ieder geval even aan de zijlijn als het om bitcoin gaat. Hij gelooft niet dat we vanaf hier de stijgingen doorzetten, al heeft de markt nu wel het bewijs dat de komst van een Spot Bitcoin ETF voor een koersexplosie zal zorgen.

Of die koersexplosie dan ook meteen voldoende is voor het bereiken van een nieuwe all-time high moeten we nog maar zien. Voorlopig lijkt dat in ieder geval nog ver weg.

Als reactie op het nep-nieuws van Cointelegraph plaatste de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nog het bovenstaande bericht op Twitter.

"Wees voorzichtig met wat je leest op het internet. De beste bron van informatie over de SEC is de SEC", aldus de toezichthouder.

Hiermee lijkt de SEC ook weer een argument te hebben om de komst van een Spot Bitcoin ETF voorlopig nog even tegen te houden. De markt zit helaas nog vel met ellende.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....