Amerikaanse senator wil dat Bitcoin in het Capitool een betaalmiddel wordt

Amerikaanse senator wil dat Bitcoin in het Capitool een betaalmiddel wordt

De Amerikaanse senator Ted Cruz wil cryptobetalingen naar de winkeliers en leveranciers brengen die zaken doen op Capitol Hill in Washington, D.C. Dat blijkt uit een resolutie die hij heeft ingediend.

Bitcoin in Capitool

Het voorstel staat publiekelijk online en is door iedereen in te lezen. Een resolutie is wat anders dan een wet. Je zou het eerder kunnen zien als een uitspraak met 'politiek gezag' of als een besluit dat is genomen in een vergadering.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het blijkt dat een reeks functionarissen uit het Congres vinden dat er stappen moeten worden ondernomen om cryptobetalingen op een breder niveau beschikbaar te maken.

Dit is het voorstel waar de politici over hebben nagedacht:

"De architect van het Capitool, de secretaris van het Senaat en de Chief Administrative Officer van het Huis van Afgevaardigden zullen elk (...) (1) contracten opstellen en afsluiten om in de gebouwen van het Capitool digitale activa te accepteren als betaalmiddel voor goederen, eten en verkoopautomaten; en (2) de giftshops in de gebouwen aanmoedigen om digitale activa te accepteren."

Het Capitool staat in de Amerikaanse hoofdstad Washington en het is de zetel van de volksvertegenwoordiging van de Verenigde Staten. Je vindt hier de wetgevende macht.

In het Capitool zetelen zowel de Amerikaanse Senaat als het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, wat ook wel wordt samengevat als het Congres.

'Voortouw nemen'

Cruz vertelt aan Breitbart News meer over de resolutie:

"Mijn wetsvoorstel zou het Congres in de positie zetten om het voortouw te nemen in deze kwestie door cafetaria's, verkoopautomaten en giftshops cryptobetalingen te laten accepteren."

Cruz is de afgelopen maanden wel vaker in het nieuws gekomen als pleitbezorger voor Bitcoin in de VS. In zijn staat Texas maakt hij zich hard voor de mining industrie. Eerder probeerde Cruz ook al de Infrastructure Bill te herschrijven door controversiële stukken eruit te halen.

Concullega in Miami

Intussen maakt de burgemeester van Miami, Francis Suarez, bekend dat hij zijn eerstvolgende loonstrookje volledig in bitcoin zal laten uitbetalen. Hij 'wint' het daarmee dus van Cruz of bijvoorbeeld Cynthia Lummis, twee andere bekende pro-Bitcoiners.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Amerika

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties