Amerika besluit deze week over nieuwe cryptowet

Volgens persbureau Reuters heeft Nancy Pelosi haar vertrouwen uitgesproken over het goedkeuren van het nieuwe wetsvoorstel omtrent infrastructuur, waar ook een aantal belangrijke bepalingen ten aanzien van bitcoin instaan.

“Laat ik gewoon zeggen dat we het wetsvoorstel er deze week doorheen laten gaan,” aldus Pelosi.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eerder liet Pelosi nog weten het stemmen over het wetsvoorstel niet te openen totdat ze zeker zou weten dat het stuk erdoor komt.

Dat lijkt nu dus het geval te zijn op 30 september aanstaande.

Problemen voor miners en software-ontwikkelaars?

Het grote probleem met de nieuwe cryptowet is dat er voor zowel miners als softwareontwikkelaars dusdanig strenge bepalingen instaan dat het maar de vraag is of ze daaraan kunnen voldoen.

De eis die momenteel in de wet staat lijkt te zijn dat iedereen die bijdraagt aan het verwerken van transacties de persoonsgegevens van de betrokkenen moet verzamelen.

Als simpele wallet-ontwikkelaar is dat natuurlijk een lastig verhaal, aangezien het voor hen onmogelijk is om die persoonsgegevens te verzamelen. Terwijl ze indirect wel de transacties faciliteren.

Hetzelfde geldt voor miners die enkel de transacties oppakken en in blokken stoppen. Voordat ze dat doen hebben ze in principe niet eens de mogelijkheid om ook nog persoonsgegevens op te vragen.

Om deze vereisten is dan ook een hoop commotie geweest in bitcoinland.

Uiteindelijk is het nog maar de vraag of de regels ook zo streng geïnterpreteerd zullen worden door de rechters. Dat lijkt vanwege de praktische onmogelijkheid om eraan te voldoen onwaarschijnlijk.

Belangrijk amendement tegengehouden in vorige beoordelingsronde

In augustus heeft Senator Pat Toomey nog een voorstel gedaan om de wet aan te passen in het voordeel van de industrie. Hiermee zouden miners en ontwikkelaars uitdrukkelijk van deze verplichting ontzien worden.

Dat amendement kwam er echter niet doorheen vanwege Senator Richard Shelby die meer geld voor het Amerikaanse leger wilde.

Nadat hij hoorde dat mensen daar geen zin in hadden, gebruikte hij zijn veto en werd het amendement tegengehouden.

In principe had dat niets te maken met zijn mening over het amendement van Toomey. Wat het allemaal nog maar eens extra bizar maakt.

Het wordt afwachten wat voor invloed dit uiteindelijk op de industrie gaat hebben. Wordt vervolgd.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....