Amerikaanse senator ziet grote kans voor VS na bitcoin exodus uit China

Eerder vandaag dook de bitcoin koers met enkele duizenden dollars naar beneden nadat de Chinese People’s Bank of China bekendmaakte dat crypto-transacties nog altijd verboden zijn in het land.

Wat uiteindelijk slechts een herhaling bleek van beleid dat al in september 2017 van kracht was, maar nog eens benadrukt werd door de bank. Amerikaans Senator Patrick Joseph Toomey Jr. geeft aan dit als een kans te zien voor de Verenigde Staten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Toomey ziet kansen voor zijn land

Volgens Toomey moet de Verenigde Staten het beleid van China als een kans zien dat het land wel openstaat voor innovatie. Daarbij is het volgens hem een herinnering aan het structurele voordat dat de Verenigde Staten op China heeft wat dat betreft.

Prominente bitcoiner en podcaster Anthony “Pomp” Pompliano liet weten blij te zijn met Senator Toomey en gaf aan het met hem eens te zijn wat deze kwestie betreft.

“Helemaal waar. Bedankt dat je dit belangrijke aspect onder de aandacht brengt,” aldus Pomp via Twitter. Toomey liet verder weten dat economische vrijheid over het algemeen leidt tot een hogere levensstandaard voor iedereen.

Circle CEO: “Er zijn twee manieren om hierop te reageren”

Jeremy Allaire, de CEO van Circle Inc, het bedrijf achter één van de snelst groeiende stablecoins ter wereld, USD Coin, geeft twee manieren hoe je volgens hem op deze kwestie kunt reageren.

Volgens Allaire is de aanval van China op bitcoin en de “cryptosector” het resultaat van totale controle, centralisatie van macht en het einde van privacy. Waarden die haaks staan op de waarden van de Westerse samenleving.

Daar kunnen we in meegaan en zelf ook die waarden opgeven of we kunnen ervoor kiezen om mensen de vrije keuze te laten. Technologie vrij baan geven om zich te ontwikkelen en de samenleving mogelijk naar een hoger plan te tillen. Kiezen voor vrijheid is volgens Allaire daarin de winnende strategie.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....