Dit zijn 5 conclusies uit documenten Chinese overheid over Bitcoin

Eerder vandaag kwam er een lading FUD in de markt, met betrekking tot ‘regulering‘ uit China. De National Development and Reform Commission publiceerde tegelijkertijd met de centrale bank van het land twee documenten. Het blijkt uiteindelijk allemaal met een sisser af te lopen: niets nieuws.

Documenten vanuit overheid

De documenten werden 15 september en 3 september al opgesteld. Het zijn zeer gedetailleerde rapporten over een verbod op Bitcoin mining en ook Bitcoin handel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Waarschijnlijk zijn ze eerst intern onder de ministeries verspreid, en vervolgens pas vandaag publiek gemaakt. Wu Blockchain, een reporter die vaak bovenop het Chinese nieuws zit, geeft in zijn nieuwsbrief meer duiding over de stand van zaken.

Hij brengt het document over het ‘verbod op Bitcoin’ terug tot vijf punten:

  • Het minen van virtuele valuta is geclassificeerd als eliminated industrie. De elektriciteitsprijs voor deze categorie is verhoogd naar een standaardprijs van 0,30 yuan per kilowattuur. Deze ‘eliminated industries’ zijn in 2019 opgesteld door de National Development and Reform Commission om het elektriciteitsgebruik in het land te reguleren.
  • Vergeleken met de eerdere documenten van de ministeries, deden deze keer 10 instituties mee met het opstellen van het rapport, waaronder het Hooggerechtshof, en het ministerie van Openbare Veiligheid. Daarnaast hielp ook de Administratie van Buitenlandse Valuta mee, wat aangeeft dat het optreden en de handhaving mogelijk intensiever zal zijn.

Cryptohandel

Ook wat betreft de handel van Bitcoin, Ethereum en Tether is er het een en ander opgesteld:

  • Op 8 juli 2021 verklaarde de vice-gouverneur van de People’s Bank of China (Fan Yifei) dat de zogenaamde “stablecoins” van sommige commerciële organisaties een risico kunnen zijn voor het monetaire systeem en internationale betalingen en settlements.
  • Er is een risico voor inwoners bínnen China die diensten verlenen “van buitenlandse wisselbeurzen voor virtuele valuta.” Dit wordt gezien als een illegale financiële activiteit. Dit geld ook voor Chinese werknemers van buitenlandse Bitcoin handelsplatformen.
  • Elke rechtspersoon die investeert in virtuele valuta en aanverwante derivaten schendt die de openbare orde. Wu Blockchain schrijft dat niet íedere investering illegaal is, en dat de definitie van ‘openbare orde’ nogal vaag is.

Bitcoin bezit lijkt dan weer niet verboden, zo stelt Wu. Er is wat dat betreft niets nieuws onder de zon, alleen zijn sommige aspecten nu in meer detail naar buiten gekomen. Tegelijkertijd kan documentatie er voor zorgen dat steeds meer bedrijven de Chinese markt achter zich laten, net zoals de miners dat in de zomer van dit jaar ook al deden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsChina

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...