Amerikaanse stad Portsmouth gaat via PayPal bitcoin accepteren

De stad Portsmouth uit de Amerikaanse staat New Hampshire gaat bitcoin accepteren. Inwoners kunnen daardoor ​​hun rekeningen betalen met een aantal cryptocurrency’s.

Bitcoin in Portsmouth

Burgemeester Deaglan McEachern komt zelf met het idee. Er is inmiddels ook al over doorgepraat met enkele ambtenaren van de stad. Ze willen de ruim 200.000 inwoners meer betaalmethoden aanbieden, omdat het volgens hem voor iedereen goed is om meer opties te hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens een lokaal nieuwsbericht van Seacoastonline zei burgemeester McEachern het volgende:

“Er zijn golven van nieuwe dingen die onze toekomst beïnvloeden, zoals type technologie dat wordt gebruikt in cryptocurrency’s. Ik wil er zeker van zijn dat Portsmouth niet gaat zitten wachten op hoe dit de toekomst gaat beïnvloeden, want het treft ons nu al.”

Het plan is om de infrastructuur via PayPal op te zetten. Naar verluidt innen ze al belasting via deze betaaloptie.

“Inwoners die cryptocurrency’s op hun PayPal-account hebben, kunnen nu betalingen aan de stad doen als ze deze betaalmethode in PayPal kiezen.”

“Deze nieuwe betaalmethode heeft geen invloed op de financiële praktijken van de stad, aangezien de cryptocurrency door PayPal wordt omgezet in Amerikaanse valuta.”

Burgemeesters en politici

McEachern gaat naar verluidt zijn eenmalige bonus van $500 laten uitbetalen in bitcoin. Deze krijgt hij voor zijn benoeming tot burgemeester. Op deze manier wilde hij zelf ook leren over deze materie.

De belangstelling van overheden voor bitcoin neemt toe. Van New York tot Miami en van de staat Arizona tot Colorado. In februari zei Jared Polis, de gouverneur van Colorado, nog dat men in de zomer van dit jaar al belasting zal moeten kunnen betalen met bitcoin. Ook Wendy Rogers (AZ) is op de bitcointrein gesproken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws