Wetsvoorstel ingediend in Arizona om van Bitcoin wettig betaalmiddel te maken

Een aantal dagen geleden is er geruisloos een wetsvoorstel in Arizona ingediend. Het idee is dat bitcoin (BTC) in de Amerikaanse staat een wettig betaalmiddel wordt.

Bitcoin in Arizona

Het nieuws komt vanuit het niets. Arizona staat niet bekend als een bitcoinparadijs, zoals Florida, Wyoming en Texas dat wel in sommige gevallen zijn. Conner Mykins brak gisteren het nieuws in een tweet. Hij verwijst naar een document op de site van de overheid waarin het volgende te lezen is:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

REFERENCE TITLE: legal tender; specie; bitcoin

Dit is dezelfde bewoording als die El Salvador heeft gebruikt: legal tender. In het Centraal-Amerikaanse land is bitcoin sinds september 2021 een wettig betaalmiddel.

Het wetsvoorstel is ingediend door senator Wendy Rodgers. Ze is Republikein en vertegenwoordigt het Arizona Legislative District 6. Eerder deze maand haalde ze naar verluidt een recordbedrag van $2,5 miljoen op voor haar verkiezingscampagne.

Ze staat bekend als fervent Trump-aanhanger en heeft ook de twijfelachtig eer om bekend te staan vanwege rechtszaken en opvallende uitspraken. Op Twitter heeft ze het nieuws inmiddels zelf bevestigd:

Wetsvoorstel

Terug naar de bill zelf. Want daar staat in uitgelegd wat de term 'legal tender' inhoudt. Het komt neer op vier opties: door de overheid uitgegeven geld, metalen valuta (die ook door andere jurisdicties kunnen zijn uitgegeven) en ook... Bitcoin.

Daaronder staat Bitcoin heel minimaal uitgelegd als peer-to-peer digitaal geld dat door wiskunde en met een blockchain werkt zónder centrale bank.

Het gaat hier dus om een wetsvoorstel, waarvan de uitslag bij lange na nog niet ik kannen en kruiken is. Het is dus nog lang geen wet en Arizona staat ook bekend als een van de fameuze swing states. Ten tweede is (vooralsnog) niet duidelijk wat de implicaties zullen zijn van een wetsvoorstel dat op staatniveau is aangenomen.

Eerder liet bijvoorbeeld politicus Don Huffines uit Texas eenzelfde geluid horen. Hij wil ook van bitcoin een legal tender maken als hij opnieuw verkozen wordt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws