Amerikaanse steekproef: ‘4x zo veel mannen in Bitcoin dan vrouwen’

Hoe ziet de gemiddelde Bitcoiner eruit? Iedereen zal hier wel een vooroordeel over hebben. Onderzoek van Gallup suggereert dat het vier keer zo aannemelijk is dat een man bitcoin koopt dan een vrouw.

Gemiddelde Bitcoiner

Gallup heeft een steekproef gedaan onder 1.000 Amerikanen met vragen over hun investeringen. Uit de groep van 18 tot 49 jaar bleek 10% bitcoin te hebben, of ooit in het verleden te hebben gehad.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de groep van 50 jaar en ouder, is men iets voorzichter. Slechts 3% van hen wist de weg naar de cryptomarkt te vinden. Het is wel 1% meer dan drie jaar geleden.

Ook is er een interessant verschil tussen mannen en vrouwen. Het bleek dat er vier keer zo veel mannen zijn die in bitcoin investeren, vergeleken met vrouwen. 11% van de mannen heeft bitcoin in zijn portfolio, ten opzichte van 3% van de vrouwen.

Amerikaanse steekproef: '4x zo veel mannen in Bitcoin dan vrouwen'

De enquête spitste zich toe op volwassenen in een huishouden met totale investeringen van $10.000 of meer. Het is dus de vraag of het een goede afspiegeling is van de samenleving.

Vergelijkbaar met goud

Over het algemeen blijven aandelen nog steeds veel populairder dan cryptovaluta. 84% van de ondervraagden zegt te hebben geïnvesteerd in aandelenindices of beleggingsfondsen.

Maar liefst 67% vertelde op eigen conto aandelen te bezitten. Bitcoin is wat dat beter te vergelijken met goud, waarvan 11% van de beleggers in heeft geïnvesteerd.

Toch zit de interesse in Bitcoin in de lift. Tussen 2018 en 2021 daalde het aantal mensen dat géén interesse had van 72% naar 58%. De prijsstijgingen is hier waarschijnlijk debet aan: in die periode steeg bitcoin van $9.000 naar $65.000.

Terwijl bijna alle ondervraagden Bitcoin tot op zekere hoogte als een risicovolle investering zien, neemt ook dit percentage af. In 2018 was dit nog 75%, terwijl momenteel nog maar 60% van hen het “zeer riskant” vindt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!