‘Bitcoin gaat goud voorbij als spaarmiddel’

Bitcoin (BTC) neemt als spaarmiddel steeds meer het wind uit de zeilen van goud. Dat stelt Mike McGlone van Bloomberg. De strateeg voorziet een scenario waar goud langzaam het wereldtoneel verlaat als dé manier om te sparen en wordt vervangen door BTC.

Goud vs bitcoin

McGlone denkt dat we nu aan de vooravond staat van de verdere opkomst van BTC. Hij denkt dat goud wordt teruggedrukt en vooral gebruikt gaat worden als gebruiksvoorwerp, voor bijvoorbeeld sieraden en in verschillende industrieën.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

McGlone: ”De meeste indicatoren laten zien dat bitcoin veel sneller groeit dan goud.” Hij wijst onder andere naar de prijs van BTC, die stijgt veel sneller dan goud. Dat is ook wel logisch, want de bitcoinmarkt is nog geen 10% van de goudmarkt. BTC is hot, goud niet per se.

Het geld in bijvoorbeeld goud exchange-traded fund (ETF) is ook gedaald sinds vorig jaar. Daarnaast komt bitcoin steeds vaker en meer in het nieuws en onder de aandacht.

Groeiende interesse

De groeiende interesse blijkt ook uit ander soort investeren. Je hebt het kopen van bitcoin, maar je kunt ook investeren in de industrie daar omheen. New York Digital Investment Group (NYDIG) haalt $200 miljoen op om te investeren. Daarnaast maakt het bedrijf een ander opmerkelijk feitje bekend: verzekeraars hebben bij hen via investeringen al voor $1 miljard blootstelling aan bitcoin.

Waar die investeerders uiteindelijk terecht kunnen voor hun bitcoin is ook een belangrijke vraag. NYDIG is druk bezig, maar ook de eerste grote bitcoinbeurzen willen naar de ‘normale’ beurs met hun aandelen. Steeds meer bitcoin worden weggehaald bij beurzen. Bedrijven als PayPal willen zoveel mogelijk mensen naar hun platform trekken.

Of bitcoin uiteindelijk een grote markt gaat bedienen is nog de vraag. Op de redactie zijn we daar wel van overtuigd, en stiekem wijzen ook veel dingen daar naar. Er komen steeds meer partijen bij die (direct of indirect) baat hebben bij een groeiend bitcoin ecosysteem.

Lees meer over:
goud

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...