Amerikaanse toezichthouders zetten druk op FDIC voor duidelijkheid in cryptoregels

424 totale weergaven
bitcoin amerikaanse staatsschuld

De Amerikaanse toezichthouders zetten druk op toezichthouders om duidelijkheid te geven over de plotselinge koerswijziging in de regulering van digitale activa.

De House Committee on Financial Services eist inzage in interne documenten en communicatie, met een deadline van 7 oktober 2024, wat kan duiden op aanstaande strengere cryptoregels in de VS.

Regels en Amerika

De Amerikaanse House Committee on Financial Services heeft een brief gestuurd aan de voorzitter van de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), Martin J. Gruenberg, waarin opheldering wordt geëist over de plotselinge koerswijziging van de FDIC met betrekking tot digitale activa.

De Commissie, onder leiding van prominente leden als Patrick McHenry en Maxine Waters, heeft gevraagd om documenten en communicatie rondom de terugtrekking van de FDIC uit de ontwikkeling van cryptoreguleringen.

De deadline voor het indienen van deze documenten is vastgesteld op 7 oktober 2024.

Eerder in 2022 leek de FDIC zich actief bezig te houden met de ontwikkeling van regels voor digitale activa. Zo verklaarde de FDIC op 7 februari 2022 dat digitale activa een prioriteit vormden en benadrukte de noodzaak voor duidelijk richtlijnen voor de banksector.

Echter, in de zomer van dat jaar veranderde dit standpunt. De FDIC trok zich terug uit interagency-werkstromen met andere toezichthouders, zoals de Federal Reserve en de Securities and Exchange Commission (SEC). Het is deze plotselinge koerswijziging die nu tot vragen leidt.

Extra communicatie

In de brief vraagt de Commissie specifiek om alle interne en externe communicatie van de FDIC met de SEC, de Federal Reserve en het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) met betrekking tot digitale activa.

Dit omvat ook de communicatie rondom de interagency verklaring over crypto-activabewaarservices. Bovendien wil de Commissie inzage in de redenen achter het stoppen van de FDIC’s betrokkenheid bij de regulering van crypto-activa.

De komende weken zullen belangrijk zijn voor de toekomst van de Amerikaanse cryptomarkt, aangezien de Commissie probeert licht te werpen op de huidige positie van de FDIC en de rol van andere financiële toezichthouders.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...