Amerikaanse vrouw trapt in oplichting en betaalt 12 bitcoin aan nep-huurmoordenaar

Een vrouw uit Nevada is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Ze probeerde een huurmoordenaar in te zetten om haar ex-man te vermoorden. Daarbij gebruikte ze bitcoin als betaalmiddel.

Nep-moord met bitcoin

De 38-jarige Kristy Lynn Felkins uit Fallon (in Nevada) bekende in maart schuldig te zijn aan het opzetten van een huurmoord. Dat valt op te maken uit een persbericht van het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ).

Na de veroordeling beval de rechter van het Amerikaanse districtsrechtbank in Californië dat Felkins ook nog eens drie jaar onder toezicht komt te staan nadat ze haar gevangenisstraf heeft uitgezeten.

In 2016 maakte Felkins 12 bitcoin over naar een exploitant van Besa Mafia. Destijds was het nog maar $5.000 waard. Via de darknet website hoopte ze een huurmoordenaar te vinden om haar ex-man te doden. Omgerekend naar de koers van vandaag zou dit bedrag maar liefst $340.000 waard zijn.

Uit gerechtelijke documenten bleek dat Felkins in 2016 vier maanden lang gesprekken voerde met de beheerder van de Besa Mafia-website. Ze gaf gedetailleerde informatie over de verblijfplaats van haar ex-man, inclusief zijn huisadres, auto en werkschema.

Ze wilde dat hij werd geëlimineerd terwijl hij in Chico, een plek in Californië, was. Autoriteiten onthulden later dat de Besa Mafia-website gewoon een scam was. Het probeerde nietsvermoedende klanten op te lichten. Het goede nieuws is dus dat de ex-man van Felkins nog gewoon leeft.

Extra betaling

In een verklaring erkende Felkins dat ze in maart 2016 nog eens $4.000 extra bood om de moord te versnellen. Ze verklaarde ook dat het haar “niet kon schelen” of de nieuwe vriendin van haar ex-man buitensporige hinder zou ervaren van de moord. Ze wilde dat de huurmoordenaar het deed lijken alsof het een ongelukje was.

Aan Besa Mafia vertelde ze ook dat ze er financieel op vooruit hoopte te gaan met de dood van haar ex-man:

“Ik sta klaar om zijn pensioen, ons huis en mogelijk een grote uitkering van de levensverzekering te krijgen.”

Vorig jaar was er een bijna identieke zaak in Missisipi. Jessica Leeann Sledge werd veroordeeld tot het wettelijk maximum van 120 maanden gevangenisstraf wegens het plegen van een huurmoord.

Ook in het Verenigd Koninkrijk was er begin 2023 een soortgelijke zaak met een nep-moordenaar van de Online Killers Market.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad