Amerikaanse vrouw wilde huurmoordenaar met bitcoin betalen

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft Jessica Leeann Sledge veroordeeld. Een onbekende naam, maar toch is ze iemand met flink wat op haar kerfstok. De vrouw uit Pelahatchie (Mississippi) krijgt tien jaar gevangenisstraf omdat ze een huurmoordenaar wilde inzetten met hulp van bitcoin.

Huurmoordenaar

Sledge is veroordeeld tot het wettelijk maximum van 120 maanden gevangenisstraf wegens “het gebruik van ‘interstate commerce facilities’ bij het plegen van een huurmoord”. Dat schrijft de procureur Darren J. LaMarca.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens het dossier probeerde Sledge tussen september 2021 en november 2021 online contact op te nemen met een huurmoordenaar. Ze stuurde drie keer een bitcoinbetaling naar de man. Het ging om een totaalbedrag van $10.000.

Buiten het medeweten van Sledge om was de “huurmoordenaar” echter een undercover agent. Ze stond dus indirect en zonder dat ze het wist in contact met een agent.

De vrouw is november vorig jaar gearresteerd. Naast een gevangenisstraf van tien jaar kreeg Sledge een boete van $1.000. Ook komt ze drie jaar onder toezicht te staan vanaf het moment dat ze weer vrijkomt.

De bitcoinbetalingen (van in totaal $10.000) werden gedaan toen de grootste cryptovaluta ongeveer $55.000 kostte. De betaling is nu nog ongeveer $5.800 waard (als de wetshandhavers het niet zelf hebben verkocht).

Privacy?

Het leek een handige zet: een bitcoinbetaling die door niemand te stoppen is. Doorgaans ziet men bitcoin als een privacy-vriendelijk betaalmiddel.

Echter staan alle betalingen voor altijd in de blockchain opgeslagen, waardoor ieder toekomstig foutje fataal kan zijn. Geldstromen zijn te analyseren en zelfs mixer lijken niet waterdicht. Een lightningbetaling geeft overigens een hele andere soort privacy, door de onion-structuur van het netwerk.

In dit geval maakte privacy helemaal niets uit: de counterparty was namelijk een agent zelf.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad