Amerikaanse toezichthouder verwikkeld in 'grootste fraudezaak met Bitcoin ooit'

Amerikaanse toezichthouder verwikkeld in  'grootste fraudezaak met Bitcoin ooit'

Een nieuwe dag, een nieuw groot piramidespel dat wordt aangepakt. Het gaat deze keer om een zaak in Amerika. Met de zaak is in in totaal 29.421 bitcoin gemoeid.

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) klaagt Cornelius Johannes Steynberg en zijn bedrijf Mirror Trading International (MTI) aan in de 'grootste fradezaak met bitcoin ooit'.

De CFTC is de Amerikaanse toezichthouder voor derivatenmarkten. Zij bemoeien zich ook met de handhaving rondom bitcoin en aanverwanten.

Het gaat hier om de grootste zaak die deze specifieke toezichthouder aanpakt. Er zijn uiteraard andere grote zaken die om vele miljarden dollars gingen.

Aanklacht

De aanklacht beschuldigd Syenberg van een bekend 'businessmodel': Multi-level marketing. De dagprijs van de gestolen bitcoin was in totaal zo'n $1,7 miljard.

Via zijn bedrijf zou Syenberg bijna 3 jaar lang (van mei 2018 tot aan maart 2021) mensen hebben opgelicht.

Deelnemers werd gouden bergen beloofd. Maar in de praktijk werd het vooral veel tranen. "De weinige handel die de verdachte deed, was niet winstgevend en ze hebben in wezen alle ten minste 29.421 Bitcoin verduisterd", zei CFTC-commissaris Kristin Johnson in een persbericht. "Oplichters maken vaak optimaal gebruik van nieuwe technologie, wereldwijde connectiviteit en het vermeende gebrek aan een politieagenten."

De CFTC eist boetes, ook moeten de klanten hun geld terugkrijgen. Dat laatste wordt nog knap lastig. In de wereld van bitcoin is het geld vaak niet meer terug te halen.

Lees meer over:
Amerika misdaad Bitcoinmeester

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties