Analist: 2 indicatoren wijzen op nieuwe all-time high voor bitcoin

731 totale weergaven
Is $ 70.000 nog haalbaar voor Bitcoin?

Als we de populaire analist Kevin Svenson mogen geloven, dan zijn er op dit moment twee katalysatoren aan te wijzen die een nieuwe all-time high voor bitcoin kunnen veroorzaken. Het gaat om de aandelenmarkt en de wereldwijde geldhoeveelheid, die volgens Svenson allebei bullish zijn voor bitcoin op dit moment.

Positieve katalysatoren voor bitcoin

“De S&P 500 (grootste aandelenindex van Amerika) presteert momenteel boven verwachting goed. Een paar weken geleden (5 augustus) verging de wereld nog. Nu staat de S&P 500 één procent van zijn all-time high vandaan.

Dat is nog eens wat we een perfect herstel noemen. Daarnaast is er momenteel veel discussie over de geldhoeveelheid, de wereldwijde liquiditeit.

Wat we kunnen zien is dat de wereldwijde liquiditeit stijgende is en we lower highs krijgen op dit moment. Maar we naderen een mogelijke uitbraak, de geldprinters keren terug en de rentes gaan binnenkort waarschijnlijk omlaag”, aldus Svenson.

Volgens de analist zijn dat dus katalysatoren die er in theorie voor kunnen zorgen dat bitcoin vanaf hier weer aan een nieuwe opwaartse run begint. Vooralsnog lijken de bulls weer voorzichtig in controle te komen, want over de afgelopen zeven dagen steeg de bitcoin koers met 4,58%.

Bitcoin ligt op schema

Op basis van de koersgeschiedenis van bitcoin is er volgens Svenson ook nog geen goede reden om ons zorgen te maken. “Bitcoin legt nu perfect op schema. Wat we zien voor bitcoin op de maandgrafiek is niet anders dan iedere andere cyclus. Je hebt de halving en een paar maanden later breken we uit naar nieuwe all-time highs.

Hetzelfde zagen we in 2016 en 2020.

Nu in 2024 hebben we de hoogtepunten van weleer alweer een paar keer aangetikt, maar zijn ze nog niet doorbroken. Wat dat betreft liggen we perfect op schema als je kijkt naar de vorige cyclus”, zo gaat Svenson verder.

Hij verwacht dat we ondanks de volatiliteit dus nog nieuwe all-time highs zullen zien voor bitcoin binnenkort. Wanneer die komen en in welke mate we nog gaan stijgen deze bullrun valt te bezien, maar volgens de analist is het dus nog te vroeg om ons echt zorgen te maken.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....