Analist: ‘Bitcoin binnen 2 jaar naar $160.000’

Je kunt het je op dit moment bijna niet voorstellen, maar volgens Dave the Wave kan bitcoin in januari 2025 al op 160.000 dollar staan. Op het moment van schrijven handelen we echter net boven de 17.000 dollar en daarmee helaas nog onder het hoogtepunt van 20.000 dollar van de bullrun van 2017.

Wat ziet Dave the Wave?

Dave the Wave is een analist die het op Twitter enorm goed doet. In ieder geval op basis van zijn aantal volgers, want daarvan verzamelde hij er ruim 130.000 op het platform. Dat grote aantal volgers heeft Dave the Wave te danken aan zijn voorspelling van mei 2021. Destijds gaf Dave the Wave al aan dat hij een enorme koersdaling voorzag voor bitcoin.

Nu deelt hij met zijn volgers dat bitcoin binnen nu en twee maanden waarschijnlijk uitbreekt en richting nieuwe hoogten kan stijgen. Tot nu toe liggen we volgens Dave the Wave in ieder geval op schema om de hevige weerstand die we momenteel ondervinden rond deze koersen te doorbreken.

Daarmee zou bitcoin in aanloop naar de halving van april 2024 weer rustig richting de bovenkant bewegen. Waarschijnlijk duurt het nog wel even voordat we de all-time high van november 2021 bereiken, maar het is in ieder geval weer wat positief nieuws op het gebied van de koers.

160.000 dollar

In december voorspelde het Logarithmic Growth Curve (LGC) model van Dave the Wave dat bitcoin in januari 2025 weleens op 160.000 dollar kan staan. Wij zouden dat natuurlijk graag zien, maar laten we het eerst nog maar even rustig afwachten voordat we heel enthousiast gaan doen over dat soort koersen.

"Op basis van het LGC model, dat de tand des tijds tot nu toe heeft doorstaan, kan bitcoin de komende jaren makkelijk weer tienmaal over de kop," aldus Dave the Wave. Het model van de handelaar is een poging om de bitcoin koers te voorspellen onder de continu veranderende macro-economische omstandigheden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....