Week in Bitcoin: Grote koersbeweging in aantocht voor bitcoin?

Het was weer een roerige week voor bitcoin. In dit weekoverzicht vind je het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws.

Update: Bitvavo reageert op geruchten rondom Genesis

Bitvavo reageert opnieuw op de ontwikkelingen rondom Digital Currency Group (DCG) en het openstaande miljoenenbedrag.

Volgens de Wall Street Journal overweegt Genesis het om faillissement aan te vragen. Bitvavo heeft nog honderden miljoenen euro’s tegoed van Genesis, dat een dochterbedrijf is van DCG.

Cryptobank Genesis reageert op eis van Gemini

Nog meer Genesis. Cryptobedrijven zoals Bitvavo en Gemini hebben geld uitgeleend aan Genesis Trading, een zogenaamde off-chain stakingproduct. Gemini heeft 900 miljoen dollar uitstaan vanuit hun Earn product, het Nederlandse Bitvavo mist circa 297 miljoen dollar (280 miljoen euro), geld dat klanten hebben aangemerkt voor ‘staking’.

Met name Gemini zet steeds meer druk op moederbedrijf Digital Currency Group (DCG) om met een oplossing over de brug te komen. Cameron Winklevoss van Gemini publiceerde maandag een open brief op Twitter daarover, waarin bij CEO Barry Silbert van DCG hard aanpakt. Ze staan ook onder druk van eigen klanten, die een rechtszaak tegen Gemini zijn gestart.

Bloomberg: Digital Currency Group wordt onderzocht door SEC

Digital Curreny Group (DCG) heeft een nieuw onderzoek te pakken. Volgens Bloomberg gaat het om de geldstromen tussen Genesis en moederbedrijf DCG.

Nederlands bitcoinbedrijf afgeperst door “tattookiller”

RTV Oost meldt dat een Nederlands bitcoinbedrijf slachtoffer is geworden van afpersing. Het zou gaan zo de zogenoemde tattookiller. Hij eiste 1 miljoen euro van het niet nader genoemde bedrijf.

Heb jij bitcoin in eigen beheer? Afgelopen maandag was het Proof of Keys dag

Het is weer zo ver! Op 3 januari vindt de jaarlijkse “bitcoin bankrun” plaats. Het doel is om bitcoin van exchanges af te halen. Waarom? Vandaag staat bekend als ‘Proof of Keys day’.

Je kunt nu volledig op bitcoin leven in Zwitserland

De grote droom van iedere bitcoiner is een toekomst waarin bitcoin de standaard. Een toekomst waarin je overal kunt betalen met bitcoin en prijzen zijn uitgedrukt in bitcoin. In het Zwitserse Lugano is die droom nu bijna een realiteit en is het in principe mogelijk om volledig op bitcoin te leven.

PlanB: “Bitcoin is nog steeds zwak, heb geduld en geloof in de cycli”

De Nederlandse analist PlanB maakt in 2019 faam binnen de bitcoin-wereld met zijn Stock-to-Flow model. Het model markeerde de eerste serieuze poging om een waarde te plakken op de schaarste van bitcoin.

Grote koersbeweging in aantocht voor bitcoin?

Bitcoin handelaren maken zich op voor een vers pak volatiliteit voor de koers, maar de meningen zijn verdeeld over wanneer die volatiliteit komt. Op dit moment gaat bitcoin door een van zijn minst volatiele periodes in de geschiedenis. We kunnen gerust zeggen dat bitcoin al even in de stabiele zijligging is gelegd, maar dat is binnenkort mogelijk voorbij.

Populaire analist voorspelt bitcoin koers van 300.000 dollar in 2025

Het jaar 2022 mag dan een lastige geweest zijn voor bitcoin, maar dat betekent niet dat iedereen de hoop meteen opgeeft. De Nederlandse analist Michaël van de Poppe heeft zelfs een gigantisch vertrouwen in de toekomst van bitcoin, want hij voorspelt voor het jaar 2025 een koers van tussen de 250.000 en 300.000 dollar.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...