Grote koersbeweging in aantocht voor bitcoin?

Bitcoin handelaren maken zich op voor een vers pak volatiliteit voor de koers, maar de meningen zijn verdeeld over wanneer die volatiliteit komt. Op dit moment gaat bitcoin door een van zijn minst volatiele periodes in de geschiedenis. We kunnen gerust zeggen dat bitcoin al even in de stabiele zijligging is gelegd, maar dat is binnenkort mogelijk voorbij.

Geen garantie op volatiliteit

We zitten momenteel volop in de minst volatiele periode ooit voor bitcoin. Op zich is dat niet vreemd, want de onzekerheid in de markt is op dit moment gigantisch. Bitcoin heeft een heel slecht jaar achter de rug, waarin enkele grote spelers binnen de industrie zijn omgevallen en de macro-economische omstandigheden helpen ook niet mee.

De inflatie slaat nog altijd hard om zich heen, centrale banken beantwoorde dat met hogere rentes en het omvallen van partijen als FTX gaat de markt ook niet in de koude kleren zitten. Het is nu een kleine twee maanden geleden dat de ellende bij FTX begon en onder de analisten is er momenteel veel discussie over de volgende grote koersbeweging van bitcoin.

"Er komt een grote koersbeweging aan voor bitcoin. Bitcoin handelt momenteel op een dieptepunt als je kijkt naar de volatiliteit. Als bitcoin daar uit weet te breken, dan is de kans aanwezig dat de trend zich doorzet. Vecht niet tegen de trend", aldus Charles Edwards van Capriole Investments.

Bollinger Bands kruipen naar elkaar toe

Wie er ook van overtuigd is dat de huidige status qua zal breken, is de host van de Wolf of All Streets podcast Scott Melker. Die spreekt op Twitter van de meest krappe Bollinger Bands die hij ooit heeft waargenomen in de dagelijkse grafiek van bitcoin.

De Bollinger Bands is een indicator uit de klassieke technische analyse die de volatiliteit meet en stamt uit de jaren 80 van de vorige eeuw. Deze indicator maakt gebruik van gemiddelden en standaardafwijkingen op een koerszone in de grafiek te tekenen. Meestal zie je dat de koers binnen die bandbreedte beweegt.

Hoe krapper die bandbreedte wordt, hoe groter de kans op een volatiele uitbraak. Momenteel zijn de banden in de dagelijkse grafiek van bitcoin dus op het krapste punt gekomen sinds Scott Melker bitcoin in de gaten houdt. Het kan dus zijn dat we niet lang meer hoeven te wachten op wat explosieve koersactie van bitcoin. Dan is het voor de holders natuurlijk te hopen dat het om koersactie naar boven gaat.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....