Analist: bitcoin herstelt in tweede helft 2022

Wat doet de bitcoin prijs en wat zeggen de analisten? Volgens Mike McClone, grondstoffenanalist bij Bloomberg, staat bitcoin een herstel te wachten de komende zes maanden. In zijn ogen is de bodem van de huidige cyclus namelijk in zicht.

In kwartaal twee van dit jaar leverde de koers 56% in, volgens McClone veert de koers in de tweede helft van het jaar weer omhoog. Hij baseert zijn signaal op de zogenaamde Galaxy Crypto Index (BGCI) en de voortschrijdende 50-weekse en 100-weekse gemiddelden van de BTC-prijs. Dat zijn technische prijsindicatoren, géén voorspellingen overigens.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens hem laten deze indicatoren vergelijkbare patronen zien als in de bearmarkt van 2018. Vanaf eind 2018 leefde de prijs weer op na het uitbodemen bij $3.200.

De BCGI meet de prestaties van de grootste crypto-activa om een algemene indruk te krijgen van de staat van de markt. De moving averages is de gemiddelde bitcoin prijs over een bepaalde tijd, in dit geval 50 en 100 dagen. In 2018 daalde de prijs van bitcoin van circa 16.000 dollar naar $3.200 in één jaar tijd. Maar in 2019 wist de koers zich echter weer te herstellen.

McGlone vergeleek de huidige correctie in de eerste helft van 2022 met de dotcom shake-out van begin jaren 0. Uiteindelijk is uit de smeulende as van veel failliete dotcombedrijven ook bedrijven als Amazon en Google voortgekomen. Tegelijkertijd is het lastig te voorspellen wat er dit jaar nog staat de gebeuren. De Federal Reserve hanteert momenteel een agressief rentebeleid om de hoge inflatie tegen te gaan. Ook andere macrofactoren, zoals de Russische invasie van Oekraïne, wereldwijde regelgeving en werkloosheidscijfers zijn in het nadeel van financiële markten momenteel, met de risicovolle assets zoals bitcoin.

Op 5 juni merkte McGlone op dat als de aandelenmarkt blijft dalen met een "vergelijkbare snelheid als in de eerste helft van 2022", de renteverhoging van 75 basispunten van de Fed in juni de laatste van het jaar zou kunnen zijn. Omdat de Fed ook een recessie wilt voorkomen. Zodra dit beleid weer verzacht, kán dat leiden tot de opwaardering van aandelen en crypto's.

De Nederlandse analist Michaël van de Poppe ziet op de korte termijn een mooi herstel op basis van de 200 wekelijke moving average.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...