Analist: bitcoin herstelt in tweede helft 2022

Wat doet de bitcoin prijs en wat zeggen de analisten? Volgens Mike McClone, grondstoffenanalist bij Bloomberg, staat bitcoin een herstel te wachten de komende zes maanden. In zijn ogen is de bodem van de huidige cyclus namelijk in zicht.

In kwartaal twee van dit jaar leverde de koers 56% in, volgens McClone veert de koers in de tweede helft van het jaar weer omhoog. Hij baseert zijn signaal op de zogenaamde Galaxy Crypto Index (BGCI) en de voortschrijdende 50-weekse en 100-weekse gemiddelden van de BTC-prijs. Dat zijn technische prijsindicatoren, géén voorspellingen overigens.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens hem laten deze indicatoren vergelijkbare patronen zien als in de bearmarkt van 2018. Vanaf eind 2018 leefde de prijs weer op na het uitbodemen bij $3.200.

De BCGI meet de prestaties van de grootste crypto-activa om een algemene indruk te krijgen van de staat van de markt. De moving averages is de gemiddelde bitcoin prijs over een bepaalde tijd, in dit geval 50 en 100 dagen. In 2018 daalde de prijs van bitcoin van circa 16.000 dollar naar $3.200 in één jaar tijd. Maar in 2019 wist de koers zich echter weer te herstellen.

McGlone vergeleek de huidige correctie in de eerste helft van 2022 met de dotcom shake-out van begin jaren 0. Uiteindelijk is uit de smeulende as van veel failliete dotcombedrijven ook bedrijven als Amazon en Google voortgekomen. Tegelijkertijd is het lastig te voorspellen wat er dit jaar nog staat de gebeuren. De Federal Reserve hanteert momenteel een agressief rentebeleid om de hoge inflatie tegen te gaan. Ook andere macrofactoren, zoals de Russische invasie van Oekraïne, wereldwijde regelgeving en werkloosheidscijfers zijn in het nadeel van financiële markten momenteel, met de risicovolle assets zoals bitcoin.

Op 5 juni merkte McGlone op dat als de aandelenmarkt blijft dalen met een "vergelijkbare snelheid als in de eerste helft van 2022", de renteverhoging van 75 basispunten van de Fed in juni de laatste van het jaar zou kunnen zijn. Omdat de Fed ook een recessie wilt voorkomen. Zodra dit beleid weer verzacht, kán dat leiden tot de opwaardering van aandelen en crypto's.

De Nederlandse analist Michaël van de Poppe ziet op de korte termijn een mooi herstel op basis van de 200 wekelijke moving average.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

Nieuws
Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

wat is ripple Nieuws
Ripple Rechtszaak In Hoger Beroep, Kan Ripple 1 Euro Worden?

Terwijl investeerders wachten op updates over de Ripple rechtszaak, is de XRP koers met -0,3%...

Wat is Solana Nieuws
SOL Koers Stijgt 28%, Gaat Solana Nog Stijgen Deze Crypto Rally?

Na Bitcoins krachtige prestatie en de zijwaartse beweging rond $62,000 gebeurde er veel op de...

Bitcoin bearish Nieuws
Bitcoin Duikelt Omlaag: $600 Miljoen Uit ETF Gesluisd in Recorduitstroom!

Bitcoin zag een daling van meer dan 3% van zijn hoogste punt in de afgelopen...

Lees meer