Bitcoin koers boven $20.000

De bitcoin koers heeft de 20.000 dollar weer herpakt, maar analisten waarschuwen voor zes maanden van zijwaartse prijsactie. De grootste ellende als gevolg van de dreigende faillissementen van Three Arrows Capital en Voyager Digital en de liquiditeitsproblemen van Celsius en BlockFi lijkt echter achter ons te liggen.

Nog één laatste correctie?

Sinds de all-time high van 69.000 dollar in november 2021 heeft er zich al enkele malen een interessant patroon voorgedaan op de bitcoin-grafiek voordat we aan een nieuwe correctie begonnen. Twitter-analist Moustach publiceerde de volgende grafiek waarin de gelijkenissen tussen de drie grote correcties duidelijk terugkomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook nu vormt zich hetzelfde patroon op de grafiek, wat betekent dat een uitbraak naar beneden ons waarschijnlijk een bitcoin koers van 16.000 tot 14.000 dollar oplevert. Al blijft het uiteraard technische analyse en geen keiharde wetenschap. Zekerheid bestaat niet als het om dit soort voorspellingen gaat.

Ook de doorgewinterde analist Peter Brandt is het opvallende patroon op het spoor gekomen en lijkt te hinten op één laatste correctie voor de bitcoin koers. Duidelijke uitspraken over de korte termijn koers van bitcoin doet Brandt echter niet.

De zoektocht naar de bodem

Het meest populaire onderwerp van de afgelopen weken tot maanden in bitcoin-land is de "zoektocht naar de bodem". Volgens onderzoeksfirma Delphi Digitale is het feit dat bitcoin al een aantal weken onder het 200-weekse bewegende gemiddelde is gesloten, hetgeen in het verleden vaak voorafging aan een bodem.

Bitcoin koers boven $20.000
De bitcoin koers sinds januari 2020. Bron: Delphi Digital

Als antwoord op de vraag of bitcoiners een snel herstel kunnen verwachten, geeft Delphi Digital aan dat bitcoin nog nooit zo lang onder het 200-weekse gemiddelde heeft gehandeld en dat de omgekeerde relatie met de Amerikaanse dollar op een 17-maands dieptepunt zit van min 0,77.

Hoewel een sterke dollar betekent dat bitcoin en de rest van de financiële markt het zwaar zullen hebben, geeft Digital Delphi aan dat er hoop gloort op het gebied van adoptie. "De prijzen blijven vallen, maar het aantal adressen dat bitcoin accumuleert stijgt continu. het aantal adressen met tenminste één bitcoin heeft een nieuwe all-time high van 877.501 bereikt", aldus Delphi Digital tegenover Cointelegraph.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....