Analist: bitcoin naar $28.000 op de korte termijn

De ervaren bitcoin handelaar Tone Vays ziet technisch gezien diverse 'sterke signalen'. De New Yorker staat bekend als een bear, maar ziet nu blijkbaar positievere bewegingen op de charts.

De koers is flink gecorrigeerd sinds mei dit jaar. De huidige koers is ~$23.000, terwijl bitcoin op zijn hoogtepunt $69.000 waard was. Vays ziet dat een aantal technische indicatoren op groen staan zodat de koers op de korte termijn kan herstellen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Niettemin ziet de bekende influencer bullish signalen op de weekgrafiek.

“We hebben nog steeds een hogere slotkoers op weekgrafieken. We hebben nog steeds hogere uitschieters op de weekgrafieken. Dit zijn beide bullish signalen. We hebben een 'green star candle' en we hebben een bullish signaal op de MRI [momentum reversal indicator]. Plus we zitten boven de 200 moving average, het prijsgemiddelde van de afgelopen 200 dagen'.

Ook ziet hij dat de MACD (moving average convergence divergence) op het punt staat te kruisen. Dat is een bullish teken. De koers heeft deze levels eerder opgezocht en toen was er weinig prijsactie. Maar ik denk dat het deze week anders is'.

Handelaren gebruiken indicatoren zoals de MRI en de MACD om kerende trends in de markt te herkennen. Of dat ook zo uitkomt, valt altijd te bezien want de prijs is het resultaat van vraag en aanbod op de bitcoinmarkt. En vrijwel niemand kan voorspellen wat de markt 'doet'.

Vays ziet nog twee andere cruciale technische indicatoren die ook nog gunstig staan. Hij noemt de zogenaamde Chaikin money flow (CMF), een manier om de koop - en verkoopdruk van de markt te meten. Verder staat de relatieve sterkte-index (RSI) ook sterk, een momentumindicator die wijst op mogelijke trendomkeringen.

Vays zegt: 'De CMF ziet er ook erg gunstig uit en het zou mooi zijn als we de CMF over de nullijn weten te krijgen. We hebben misschien nog een paar weken nodig om daar te komen, maar het ziet er veelbelovend uit. Ziet er goed uit dus. Vanuit RSI-perspectief staat dit level normaal, wat duidt op een potentiële koopkans.'

Kijkend naar de daggrafiek, zegt Vays dat hij ondanks de recente terugval bullish blijft voor BTC en mikt op het prijsniveau van $28.000.

Wat zeggen andere analisten?

Daan Crypto Trades ziet nog steeds een vrij hoge correlatie met de traditionele markten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...