Bitcoin Macro Index voorspelt einde bearmarkt: “Zeldzame koopkans die bijna nooit voorkomt”

De Bitcoin Macro Index van het investeringsfonds van Charles Edwards heeft in juli de grootste verbetering van 2022 achter de rug. Op dit moment lijken het profiel en de diepte van de Macro Index het meeste op de periode van januari 2019, destijds handelde bitcoin op een koers van 3.500 dollar.

"Zeldzame kans"

Op de website van Capriole Investments, het investeringsfonds van Charles Edwards, schrijven ze over deze gebeurtenis als een "zeldzame kans". Het fonds zelf heeft op basis hiervan in juni besloten om hun exposure op bitcoin met 60 procent te vergroten en is van plan om daar deze maand nog eens 25 procent aan toe te voegen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Deze maand hebben we de 'deep value' regio verlaten. Dit soort kansen komen tijdens een cyclus slechts 1,6 procent van alle tijd voor. Met andere woorden, historisch gezien heb je iedere vier jaar ongeveer 23 dagen de tijd om bitcoin op te pakken tegen de koersen die we e afgelopen maanden zagen", aldus Capriole Investments.

Daarnaast weet het te melden dat de afgelopen maand het grootste herstel in on-chain fundamentals markeerde sinds 2021. De Bitcoin Macro Index bestaat uit een verzameling van 35 on-chain en macro-economische datapunten.

Einde van de bearmarkt?

Als we de Bitcoin Macro Index van Charles Edwards mogen geloven, dan hebben we de beste kans om goedkoop sats te stacken deze cyclus al gehad. Dat zou betekenen dat we volgens deze verzameling van indicatoren en datapunten al zijn begonnen aan de overgangsfase naar een bullmarkt of dat we momenteel in een nieuwe bullmarkt zitten.

Dat neemt uiteraard niet weg dat het slechts om indicatoren gaan die op basis van resultaten uit het verleden voorspellingen doen over de toekomst. Een interessante manier om het koersverloop van bitcoin te voorspellen, maar zekerheid kan het niet bieden.

Uiteindelijk lijkt het erop dat de Federal Reserve het lot van de markt in handen heeft. Als de inflatie niet afneemt, dan is de kans aanwezig dat de Federal Reserve hun doel om de inflatie onder controle te krijgen blijft nastreven. Wat zou betekenen dat we langer dan verwacht met hogere rentes moeten dealen en dat is niet goed voor bitcoin.

Dat zijn factoren die dit model moeilijk mee kan nemen, maar die wel belangrijk zijn voor het koersverloop van bitcoin. Ga dus nooit volledig af op dit soort modellen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....