'Bodem voor bitcoin nog niet in zicht'

'Bodem voor bitcoin nog niet in zicht'

CryptoQuant is net als Glassnode een bedrijf dat zich specialiseert in on-chain analyse en daarbij een focus heeft op bitcoin. Nu komt het met de Exchange Inflow Realized Price met een nieuwe indicator die ons vertelt dat we de absolute bodem wellicht nog moeten zien.

Wat is de Exchange Inflow Realized Price?

De nieuwe Exchange Inflow Realized Price indicator berekent de Realized Price van verschillende soorten bitcoin holders. Namelijk van whales, shrimps en miners. Vergeleken met vorige cycli komt het tot de conclusie dat we de bodem waarschijnlijk nog niet gezien hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

'Bodem voor bitcoin nog niet in zicht'

Ondanks het feit dat de markt de laatste renteverhoging van 75 basispunten van de Federal Reserve overwegend positief heeft ontvangen, voorziet deze indicator nog wat pittige tijden voor bitcoin. Zekerheid kunnen we uit dit soort indicatoren niet halen, maar handige wegwijzers zijn het wel.

Het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde

De meest populaire trendlijn in de technische analyse is op dit moment ongetwijfeld het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde. Er komt geen analyse voorbij waarin deze trendlijn niet wordt genoemd. En dat is terecht, want zoals je kunt zien in de onderstaande grafiek is deze lijn in het verleden enorm belangrijk geweest voor bitcoin.

'Bodem voor bitcoin nog niet in zicht'

Met de huidige koers van 22.950 dollar handelen we heel krap boven het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde en wordt het wat dat betreft een spannende week. De afgelopen week markeerde de eerste weeksluiting boven dit belangrijke niveau en een tweede week zou een goede bevestiging zijn.

De meeste handelaren willen immers een aantal kandelaren bevestiging zien voordat ze durven te spreken van een verandering van de trend. Tot dat moment kunnen we deze rally waarschijnlijk het beste bestempelen als een opleving in de bearmarkt en niet als het begin van een bullmarkt.

Ook in het laatste rapport van Glassnode is dat het onderwerp van gesprek. Voor een diepgaande analyse van dit onderwerp verwijzen we je dan ook graag door naar het aangehechte rapport.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties