Analist: bullmarkt van bitcoin is nog lang niet voorbij

bitcoin bullmarkt

De pseudonieme analist Inmortal verwacht dat de bullmarkt van bitcoin nog lang niet voorbij is. “We hebben nog ruimte voor 500 groene dagen”, zo schrijft de analist op Twitter.

Waar gaat bitcoin eindigen?

De grote vraag is natuurlijk waar bitcoin deze bullrun gaat eindigen. Na de all-time high van 73.800 dollar op 14 maart en de koersdalingen die daarop volgden, was een deel van de markt bang dat de bullmarkt alweer voorbij was.

Volgens Inmortal hoeven we ons daar dus in ieder geval geen zorgen over te maken. Het technische plaatje ziet er volgens de analist nog altijd goed uit voor bitcoin, maar dat is natuurlijk niet de enige factor die de koers stuurt.

Op dit moment lijkt het macro-economische plaatje zwaarder te wegen en daar zit een hoop onzekerheid. Met name in de Verenigde Staten, waar de inflatie nog altijd een probleem is voor de centrale bank.

Daardoor is het op dit moment lastig om de rentes te verlagen, simpelweg omdat de economie te sterk is en dat voor een opwaartse druk op de inflatie zorgt.

Inmortal is ook bullish over altcoins

Overigens is Inmortal niet alleen maar bullish over bitcoin. De analist heeft ook hoge verwachtingen over Chainlink (LINK). Op dit moment zit LINK volgens de analist in een zogenaamde periode van consolidatie, die uiteindelijk tot een gigantische uitbraak moet leiden.

Daarbij baseert hij zich op de koersgeschiedenis van de munt. “Het meest interessante aan LINK is hoe het werkt. Lange consolidaties gevolgd door snelle pumps. We zitten niet in de tweede fase, dus we moeten wel in de eerste fase zitten”, aldus Inmortal.

Image

LINK handelt momenteel op een koers van 14,26 dollar en staat daarmee met 0,53 procent in het groen.

Verder is Inmortal op de lange termijn bullish over Solana. Hoewel hij op de korte termijn een dip verwacht voor de concurrent van Ethereum, voorziet hij op de lange termijn een bullrun die de munt voorbij het niveau van 230 dollar moet tillen.

Image

“De snelste paarden van deze cyclus hebben gewoon één extra val nodig”, zo vertelt de populaire analist.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....